Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2007

SOS Live Earth/Live Aid Sad Fish

Έξι χιλιάδες εκδηλώσεις, εκ των οποίων οκτώ συναυλίες, ανακοινώθηκαν για τη σειρά συναυλιών Live Earth, στις 7 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ, καθώς και σε αστέρες του διεθνούς μουσικού στερεώματος.

Η ζωντανή μετάδοση του θεάματος για τουλάχιστον 24 ώρες σε δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές αποτελεί το στόχο των διοργανωτών. Η εκδήλωση σκοπεύει στην επαγρύπνηση των συνειδήσεων απέναντι στο κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και η άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

Οι μεγαλύτερες συναυλίες θα διοργανωθούν στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, τη Σανγκάη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Αμβούργο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο με 150 αστέρες, μεταξύ των οποίων οι Police, Genesis, Μαντόνα, Μπον Tζόβι, Κέλι Κλάρκσον.

Παράλληλα, δύο ιδιαιτέρως συμβολικές έχουν προβλεφθεί στο Κιότο, τόπο διαπραγμάτευσης του πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σε μια βρετανική βάση στην Ανταρκτική, εκεί όπου οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι πολύ ορατές. Αλλες 6.000 συγκεντρώσεις, μικρότερης εμβέλειας, γιορτές και συναυλίες, ανακοινώθηκαν επίσης.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν στο ίδρυμα «Συμμαχία για την προστασία του κλίματος», του οποίου ηγείται ο Αλ Γκορ. Όπως έγινε με το Live Aid το 1985 και το Live 8 του 2005, η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο, καθώς και στο liveearth.msn.com.

Το πλήρες πρόγραμμα

Κάθε γωνιά του πλανήτη θα πάλλεται στους ρυθμούς της παγκόσμιας αυτής συναυλίας. Η 7η Ιουλίου θα είναι σίγουρα μία αξέχαστη μέρα. Κάθε ώρα προστίθεντια καλλιτέχνες ακόμη κι αν μένουν λίγα 24ωρα για το event.--
Ανάρτηση Από τον/την Erateini στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 7/05/2007 12:23:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου