Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007

1 εκατομμύριο υπογραφές για την αναπηρία

 «1 εκατομμύριο υπογραφές για την αναπηρία» - μια καμπάνια που χρειάζεται και τη δική σου στήριξη

 

Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη

 

Απευθύνομαι σε σένα που είσαι ευαισθητοποιημένος /η. Σε σένα που κινητοποιείσαι και αγωνίζεσαι για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού Σε σένα που προβληματίζεσαι και αγωνιάς για το μέλλον των γυναικών, των παιδιών, των ατόμων με αναπηρία, των ηλικιωμένων, των μεταναστών, του περιβάλλοντος. Σε σένα που με μια απλή κίνηση μπορείς να αλλάξεις τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη.

 

Από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2007, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία διεξάγει μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που αποσκοπεί στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών από όλα τα κράτη  - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνο στόχο μια Ευρώπη με πιο κοινωνικό πρόσωπο, μια Ευρώπη που αποκλείει τις διακρίσεις και όχι τα ίδια τα άτομα με αναπηρία

 

Η καμπάνια με τίτλο «1million4disability» πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία με ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού το έτος  2007 έχει ανακηρυχτεί σε 'Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για Όλους', ενώ φέτος συμπληρώνονται  10 χρόνια από την ψήφιση της Συνθήκης του Άμστερνταμ (στην οποία περιλαμβάνεται το Άρθρο 13 που αφορά στην καταπολέμηση των διακρίσεων), 50 χρόνια από την ψήφιση της Συνθήκης της Ρώμης, καθώς και 10 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

 

Η συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται με ηλεκτρονικό αλλά και έντυπο τρόπο. Για την υποβολή της υπογραφής σου ηλεκτρονικά, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της εκστρατείας στη διεύθυνση  http://www.1million4disability.eu καθώς και την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. http://www.esaea.gr. Για την υπογραφή σου σε γραπτή μορφή μπορείς να επικοινωνήσεις με την Ε.Σ.Α.μεΑ. στο 210 5238961, ώστε να σου αποσταλεί το ειδικό έντυπο.

 

Με την ελπίδα ότι μέσω μιας γόνιμης και αγαστής συνεργασίας μπορούμε όλοι να αγωνιστούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για ένα καλύτερο αύριο,  σε καλώ να βάλεις κι εσύ ένα λιθαράκι στην καινούρια Ευρώπη που θα χτίσουμε μαζί, που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, για ένα μέλλον με ίσα δικαιώματα για όλους.

 

Υπόγραψε κι εσύ στο http://www.1million4disability.eu και συγκέντρωσε κι εσύ υπογραφές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Τα άτομα με αναπηρία χρειάζονται και τη δική σου στήριξη. Μη μένεις αμέτοχος. Γίνε εσύ αυτός που θα αλλάξει την Ευρώπη.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

& του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία

Ι. Βαρδακαστάνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου