Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Αγία Ταβιθά» - Ορφανική Στέγη




Ορφανική Στέγη - Σωματείο αναγνωρισμένο
Δελφών 38, Λιβαδειά 321 00
Τηλ. 22610-23516  Fax.22610-81252

Προς, hamomilaki

Κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας, θα ήθελα να σας καταθέσω καιεγγράφως την δεινή θέση που βρίσκεται το ορφανοτροφείο  μας «Αγία Ταβιθά»όσον αφορά την σίτιση των παιδιών και να σας παρακαλέσω για την οιαδήποτεβοήθειά σας.

Άμεσα έχουμε ανάγκη από το γάλα των παιδιών και κατ’επέκταση οποιουδήποτε τροφίμου που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην επαρκήσίτιση τους. Ίσως είναι συνετό, ότι τρόφιμο αποστέλλεται να μην είναι ευπαθές.Μάλιστα μια επικοινωνία με την «Αγία Ταβιθά» πριν την κάθε αποστολή τροφίμων(πέρα των κουτιών συμπυκνωμένου γάλακτος) ίσως εξυπηρετούσε.

Αν για κάποιο λόγο θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες ήεπιθυμείτε να μιλήσετε με τις ίδιες κυρίες που εθελοντικά έχουν αφιερωθεί γιαχρόνια στο έργο αυτό, ή θα θέλατε να συζητήσετε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες γιατην αποστολή της αιτούμενης βοήθειας, εκτός από μαζί μου μπορείτε να μιλήσετεκαι με την κ. Θεμιστοκλεία η οποία βρίσκεται στη Στέγη της Αγίας Ταβιθά καιείναι υπεύθυνη για την λειτουργία της Στέγης. (τα πλήρη στοιχεία αναγράφονταιστη αρχή της επιστολής)

Πάντοτε βέβαια, μπορείτε να επικοινωνείτε και μαζί μου μετους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας:
Τηλ. 210-6136444
Κιν. 6932054000

Γνωρίζοντας πια την ευαισθησία σας για την προσπάθεια μας,σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια σας.
Σας ευχαριστούμε επίσης και για την αμεσότητα τωνενεργειών σας πού τόσο χρειάζονται τα παιδιά αυτά.

Με εκτίμηση,
 


Ευάγγελος Σκορδάς

Ιδανική σχέση γονιών και εκπαιδευτικών

Ο δάσκαλος είναι στη ζωή του παιδιού σου αρκετές ώρες. Άρα, είναι αυτονόητο πως πρέπει να τον γνωρίζεις και μάλιστα να έχεις καλές σχέσεις μαζί του.

Πολλές φορές, οι γονείς παραπονιούνται ότι η επαφή τους με το δάσκαλο του παιδιού τους δεν είναι όπως θα ήθελαν!

Η πλευρά του γονιού
Άλλες φορές θεωρούν ότι δεν καταλαβαίνει το παιδί τους, άλλοτε ότι εξαντλεί την αυστηρότητά του σε αυτό ή ότι το αδικεί.
Κάποιες φορές δυσφορούν με τη μεγάλη ποσότητα της ύλης που του βάζει για το σπίτι ή και για τη συμπεριφορά του, αν π.χ. φωνάζει ή τους κάνει διαρκώς παρατηρήσεις, τους επιβάλλει τιμωρίες, δεν τα ενθαρρύνει, κ.α.

Η μεριά του δασκάλου
Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι συχνά θεωρούν ότι οι γονείς παρεμβαίνουν στο έργο τους, είναι επιφυλακτικοί απέναντί τους και δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτά που τους λένε.
Στις τακτικές συγκεντρώσεις δεν παρευρίσκονται.
Επίσης, αναφέρουν ότι για κάθε δυσκολία που παρουσιάζει το παιδί στο σχολείο, με ευκολία μερικοί γονείς αποδίδουν την ευθύνη στο δάσκαλο. Έτσι, συχνά, του υποδεικνύουν τι να κάνει.

Πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις, ευτυχώς λίγες, η συνεργασία γονιών – δασκάλων δεν είναι ικανοποιητική. Τότε η ευθύνη βαραίνει και τις δυο πλευρές.

Τι θα πρέπει να κάνετε... 

- Προσεγγίστε με ευγένεια το δάσκαλο του παιδιού σας.
- Αφήστε τον να σας ενημερώσει πρώτα ο ίδιος για το μαθητή του.
- Σκεφτείτε τις ερωτήσεις που έχετε σκοπό να του θέσετε από πριν.
- Δείξτε εμπιστοσύνη σε αυτά που σας λέει.
- Αναγνωρίστε την προσπάθειά του.
- Αν το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στο σχολείο, συζητήστε μαζί του και μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του.
- Μην παραπονιέστε για την αυστηρή βαθμολογία ή αντιμετώπισή του.
- Αν έχετε διαφορετική άποψη, συζητήστε μαζί του τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογεί το παιδί.
- Μη φύγετε ποτέ χωρίς να πείτε μια καλή κουβέντα στο δάσκαλο του παιδιού σας, ας είναι κι ένα σκέτο “ευχαριστώ”, για το χρόνο που διέθεσε για σας.
- Οι εκπαιδευτικοί έχουν πείρα με πολλά παιδιά. Επίσης, οι περισσότεροι διαθέτουν ευαισθησία και ενδιαφέρον για τους μαθητές τους.

Οι γονείς που δεν σέβονται το έργο τους είναι εύλογο ότι δεν θα βρουν στο δάσκαλο έναν πρόθυμο συνεργάτη.

Από την Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο www.akappatou.gr

«Ειδικά» γαλακτομικά που μειώνουν την χοληστερίνη!

Μας κάνουν  πλύση εγκεφάλου  «πληροφορώντας»  μας ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλατα τυριά βούτυρα) μας αυξάνουν την χοληστερίνη, με αποτέλεσμα να  έχουμε αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο, εγκεφαλικό, η θνησιμότητα. Εναλλακτική λύση τα τριπλάσια σε τιμή αντίστοιχα προϊόντα εταιριών όπως Benecol και  Becel (με  στερόλες) που μόνον αυτά υποτίθεται μειώνουν την χοληστερίνη  έως και 15 %.

Το μύθο η εσκεμμένη παραπληροφόρηση-απάτη, έρχεται να καταρρίψει μελέτη (σοβαρών Πανεπιστημίων) σε 17 έρευνες που διεξάχθηκαν σε Ευρώπη Αμερική και Ιαπωνία σύμφωνα με την οποία τα (απλά) γαλακτοκομικά προϊόντα , όχι μόνο δεν αυξάνουν την χοληστερίνη, αλλά αντιθέτως η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο έως 18%. Απίστευτο?

Αντί λοιπόν να ξοδεύετε τα λεφτάκια σας πληρώνοντας βαπορίσια την ΝΕΑ φέτα η Βούτυρο η γάλα των Πολυεθνικών BENECOL και BECEL pro ,που ισχυρίζονται στις διαφημίσεις (ότι  πληρώνεται τριπλάσια τα προϊόντα τους γιατί )σας μειώνει την Χοληστερίνη, προτιμήστε τα Ελληνικά γαλακτοκομικά, γιατί  3 ποτήρια Regular γάλα την ημέρα, την χοληστερίνη και τους απατεώνες κάνουν πέρα...

P.s. Για την έρευνα διαβάσαμε στο Περιοδικό ΥΓΕΙΑ.

Βρετανία: επιπλέον 600.000 παιδιά θα ρίξουν στη φτώχεια τα νέα μέτρα λιτότητας Warning over child poverty levels

Δραματικές επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της Βρετανίας αναμένεται να έχουν τα μέτρα λιτότητας και η επακόλουθη μείωση του μέσου εισοδήματος, προειδοποιεί το έγκριτο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) που προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας θα αυξηθούν κατά 600.000

Warning over child poverty levels
 
Almost a quarter of Britain's children could be left in poverty
from Government policies, a report suggests
Σε μια μια μάλλον ζοφερή εκτίμηση των αλλαγών που θα φέρει το νέο πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης -με βασικούς άξονες τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων- το IFS προβλέπει ότι το μέσο εισόδημα θα μειωθεί κατά περίπου 7% σε πραγματικούς όρους, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 35 ετών: «Θα είναι η μεγαλύτερη τριετής πτώση του μέσου εισοδήματος μετά την περίοδο 1974-77», δηλαδή μετά την περίοδο που ακολούθησε την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70. Ως αποτέλεσμα της μείωσης αυτής τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια θα αυξηθούν κατά πάνω από μισό εκατομμύριο, φτάνοντας το 2013 τα 3,1 εκατομμύρια. 
Παράλληλα σε συνθήκες φτώχειας θα ζουν 2,5 εκατ. γονείς και 4 εκατ. ενήλικοι (ενεργός πληθυσμός) χωρίς παιδιά. Μετά το 2013 και την προγραμματισμένη εισαγωγή του νέου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, ο αριθμός των φτωχών παιδιών αναμένεται να μειωθεί το 2014 και το 2015 στα 3 εκατ. 
Στη μελέτη του IFS, ένα παιδί θεωρείται ότι ζει σε συνθήκες φτώχειας όταν το πραγματικό εισόδημα της οικογένειάς του είναι κατώτερο του 60% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος της χώρας. Τα στοιχεία του ανεξάρτητου ερευνητικού Ινστιτούτου δείχνουν ότι, με τις σημερινές τάσεις, η κυβέρνηση θα χάσει το στόχο της μείωσης της παιδικής φτώχειας στο 5% (για την απόλυτη φτώχεια) και στο 10% (για τη σχετική φτώχεια) μέχρι το 2020. Γιατί μέχρι τότε τα ποσοστά αυτά θα ανέρχονται σε 23% και 24% αντιστοίχως.
Σε μια πρώτη αντίδραση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κάμερον δήλωσε ότι η μελέτη του IFS δεν λαμβάνει υπόψη άλλες μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει «προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επιστροφή στην εργασία οικογενειών που ζουν σήμερα με επιδόματα» και αναμένεται να μειώσουν το συνολικό επίπεδο της φτώχειας.