Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ρωσία: Οι παιδεραστές θα ευνουχίζονται χημικά Russia introduces chemical castration for pedophiles

Bουλευτές ψήφισαν χτες νόμο που επιτρέπει να καταδικαστούν σε χημικό ευνουχισμό παιδεραστές που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων κάτω των 14 ετών.

περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα
διαπράχθηκαν σε βάρος ανηλίκων,
το 2010 στη Ρωσία
Russia introduces chemical castration for pedophiles

Το μέτρο αυτό εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση σχεδόν ομόφωνα από την Κάτω Βουλή της Ρωσίας, καθώς 322 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και ένας κατά (αυτός μάλλον δεν θα έχει παιδιά).
Το κείμενο, το οποίο ενισχύει τις κυρώσεις κατά των παιδεραστών, προβλέπει επίσης ποινή μέχρι ...
και ισόβια κάθειρξη για τους καθ' υποτροπήν εγκληματίες.
Στο μέλλον, "ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών χημικό ευνουχισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου στην Δούμα, Γκάρι Μινχ. "Αυτό θα γίνει με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις με εντολή του δικαστηρίου", είπε.

Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου είναι "η απάντηση της κοινωνίας στην αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων", δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία Όλεγκ Μοροζόφ.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην άνω βουλή του κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).

Ο νόμος στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε προτείνει το Μάιο την επιβολή του χημικού ευνουχισμού "σε εθελοντική βάση".

Να σημειώσουμε ότι περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα διαπράχθηκαν σε βάρος ανηλίκων, το 2010 στη Ρωσία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

από eglimatikotita

Νικηφόρος Βρεττάκος: Ἕνας μικρότερος κόσμος Nikiforos Vrettakos: A smaller world

Αν δε μου ’δινες την ποίηση, Κύριε, 
δε θα ’χα τίποτα για να ζήσω

σημεῖα τῆς γῆς ὅπου ἀκόμη δὲν ἔγιναν ἁμαξωτοὶ δρόμοι.

Ἕνας μικρότερος κόσμος

Ἀναζητῶ μίαν ἀκτὴ νὰ μπορέσω νὰ φράξω
μὲ δέντρα ἢ καλάμια ἕνα μέρος
τοῦ ὁρίζοντα. Συμμαζεύοντας τὸ ἄπειρο, νἄχω
τὴν αἴσθηση: ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουνε μηχανὲς
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγες· ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουν στρατιῶτες
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγοι· ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουνε ὅπλα
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγα, στραμμένα κι αὐτὰ πρὸς τὴν ἔξοδο
τῶν δασῶν μὲ τοὺς λύκους· ἢ πὼς δὲν ὑπάρχουνε ἔμποροι
ἢ πὼς ὑπάρχουνε πολὺ λίγοι σε ἀπόκεντρα
σημεῖα τῆς γῆς ὅπου ἀκόμη δὲν ἔγιναν ἁμαξωτοὶ δρόμοι.
Τὸ ἐλπίζει ὁ Θεὸς
πὼς τουλάχιστο μὲς στοὺς λυγμοὺς τῶν ποιητῶν
δὲν θὰ πάψει νὰ ὑπάρχει ποτὲς ὁ παράδεισος.


Nikiforos Vrettakos
A smaller world

(Diary, translated by Rick Μ. Newton)
Ι seek a shore where Ι can fence in
a patch of the horizon with
trees or reeds. Where, gathering infinity,
Ι can have the sense that: there are nο machines
or very few; there are nο soldiers
or very few; there are nο weapons
or very few, and those few aimed at the exit
of the forests with wolves; or that there are nο merchants
or very few at remote
points οn the earth where
paved roads have not yet been laid.
God hopes that
at least in the poets᾿ sobs paradise will never cease to exist.

Είμαι ένα μικρό πρωτάκι...

Αγαπητέ κύριε
Είμαι ένα μικρό πρωτάκι
σε ένα από τα πολλά σχολεία στο Φάληρο στον Πειραιά.
Δύσκολα τα πράγματα στην πρώτη Δημοτικού, έρχονται στο διάλειμμα τα μεγαλύτερα παιδιά και μας διώχνουν από την αυλή και μας λένε ότι είμαστε μικρά αλλά δεν πειράζει γιατί μόλις μεγαλώσω λίγο δεν θα μπορεί να με διώξει κανένας από την αυλή, θα γίνω πολύ δυνατό πρωτάκι.
Στην τάξη μας είναι πολύ ωραία, έχω μεγάλο θρανίο και η δασκάλα μας είναι πολύ καλή, και μας δώσανε και πρόγραμμα, θα μάθουμε λένε γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, μουσική και θα κάνουμε και γυμναστική.
Περιμένω πως και πως να κάνω μουσική που μου αρέσει τόσο αλλά μας είπε η διευθύντρια ότι δεν έχει έρθει ακόμα ο δάσκαλος... τι κρίμα, μεγάλος άνθρωπος και να μην είναι στην ώρα του ..δεν είναι καθόλου ευγενικό !
Μετά πήγα σπίτι να δω τα καινούρια μου βιβλία αλλά μόνο γλώσσα είχαμε και για τα άλλα μαθήματα δεν μίλαγε κανένας... μόνο για κάτι υπουργεία έλεγε η Διευθύντρια που δεν ξέρω τι είναι, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ εγώ θέλω να κάνω μαθηματικά, μου έχουν πει ότι είναι πολύ ωραίο μάθημα και περιμένω πως και πως, και για το περιβάλλον θέλω να μάθω, θέλω να μάθω τα πάντα ... αλλά δεν έχουμε ακόμα βιβλία, και η Διευθύντρια λέει ότι αυτό το υπουργείο δεν της έχει απαντήσει ακόμα.
Τι κρίμα, αλλά η μαμά μου που με αγαπάει πολύ αποφάσισε να φέρει στην τάξη τα βιβλία που λείπουνε αλλά της είπαν ότι αν δεν έχουν και τα δύο τμήματα βιβλία, δεν μπορεί να γίνει μάθημα γιατί τα τμήματα πρέπει να συμβαδίζουν, έτσι λέει η σχολική επιτροπή.....
Ποια είναι αυτή η σχολική επιτροπή; Και αφού έχουμε πάει όλα τα παιδιά φωτοτυπικό χαρτί στην τάξη γιατί δεν μας βγάζουν φωτοτυπίες από τα άλλα βιβλία να μας τα μοιράσουν;
Ποιος κανονίζει τελικά αν θα κάνουμε μάθημα; Η δασκάλα; Η διευθύντρια; Η σχολική επιτροπή; το υπουργείο; Είναι κάποιος κύριος που κανονίζει και σε ποιο γραφείο κάθεται να πάμε να τον βρούμε όλα τα πρωτάκια μαζί;
Τι να κάνουμε και εμείς; Μικρά πρωτάκια είμαστε ας μας βοηθήσει κάποιος....
Χριστίνα

Σχόλιο: Ακούει άραγε κανείς εκεί στο Υπουργείο; 
από kafeneio

Ακαδήμεια: «ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»

ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 3-6 ΕΤΩΝ: 11:00 π.μ.– 12:00μ.: 
«ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»


ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ: 12:00μ. – 1:00μ.μ.: 
«ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ»
 
«ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»

Εμψυχώτριες:
Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education
Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου (MA: Drama In Education)

Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν αξίες και θέματα των ενδιαφερόντων τους. Ειδικότερα, τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία, εμπνέονται από τις παραστάσεις του Θεάτρου Νέων, από παραμύθια, μουσικές ή βιβλία και ταξιδεύοντας στον κόσμο του φανταστικού και υποδυόμενα ρόλους, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και νοήματα, να κάνουν επιλογές. Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης διασκεδάζοντας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 
Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος

τηλ.: 210-5125600, 
 e-mail: info@akademeia.gr,

Wangari Maatai: «Η πείνα νικιέται μόνο σε βιώσιμο περιβάλλον»

ΟΥΑΝΓΚΑΡΙ ΜΑΑΤΑΪ
(Οικολόγος βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2004)

Η είδηση του θανάτου της έκανε το γύρο του κόσμου. 
Η Ουανγκάρι Μαατάι, αφρικανή οικολόγος ακτιβίστρια, άφησε πίσω της βαριά κληρονομιά. Η «Κ.Ε.» την είχε συναντήσει το 2008 και σήμερα δημοσιεύουμε ανέκδοτα αποσπάσματα από τη συνέντευξη εκείνη. 

Delhi Sustainable Development SummitA Statement by Professor Wangari Maathai

 Wangari Maatai: Η «γυναίκα των δέντρων»
Η διάσημη αφρικανή οικολόγος, που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2004, πέθανε την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 71 ετών σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι, όπου υποβαλλόταν σε αντικαρκινική θεραπεία. Η «γυναίκα των δέντρων», όπως την αποκαλούσαν πριν γίνει η πρώτη Αφρικανή που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης, ίδρυσε το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης, το μεγαλύτερο πρόγραμμα δενδροφύτευσης στην Αφρική, με στόχο την προώθηση της βιοποικιλότητας, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας για τις γυναίκες. Το κίνημα φύτεψε πάνω από 40 εκατομμύρια δένδρα.
Η Μαατάι υπήρξε, επίσης, μέλος του Κοινοβουλίου στη χώρα της, την Κένυα, από το 2002 έως το 2007 και για δύο χρόνια αναπληρώτρια υπουργός Περιβάλλοντος. Το 2008, όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας, είχε συνομιλήσει μαζί μας για την οικολογία και την Αφρική.
Ερώτηση: Πώς είναι δυνατόν ν' ασχολούμαστε με το περιβάλλον σε μια ήπειρο που λυγίζει από το βάρος της πείνας;
Απάντηση: Το να λέμε ότι η Αφρική πεινάει και άρα δεν ασχολούμαστε με το περιβάλλον είναι σαν να βάζουμε το κάρο πριν από τα βόδια. Για να νικήσεις την πείνα πρέπει το περιβάλλον να είναι βιώσιμο, γιατί η πείνα έρχεται όταν το περιβάλλον είναι κατεστραμμένο, όταν δεν υπάρχουν βροχές, όταν τα δάση έχουν ξεριζωθεί, όταν το χώμα έχει διαβρωθεί. Η πείνα έρχεται μετά την περιβαλλοντική καταστροφή, είναι λοιπόν επείγον να ασχοληθούμε με το περιβάλλον για να νικήσουμε την πείνα.
Ερώτηση: Μπορεί να υπάρξει πράσινη ανάπτυξη στην Αφρική;
Απάντηση: Πιστεύω ότι ναι, είναι δυνατόν. Ανά τον κόσμο οι άνθρωποι προσπαθούν ν' αγκαλιάσουν την πράσινη οικονομία. Οπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, αυτό σημαίνει την ύπαρξη επιχειρηματικής προτεραιότητας και την παράλληλη φροντίδα του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ότι δεν καταστρέφεις το οικοσύστημα με αυτή σου την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επομένως είναι σημαντικό στην Αφρική, όπως είναι και στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.
Ερώτηση: Ηταν τόσο σημαντικό όμως, ώστε να καταλήξετε στη φυλακή;
Απάντηση: Τόσο σημαντικό, γιατί όταν κατανοούμε το περιβάλλον, όταν γνωρίζουμε ότι αποτελούμε μέρος του, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Το νερό που πίνουμε, το φαγητό που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, όλα είναι μέρος του περιβάλλοντος. Επειδή πολλές φορές παίρνουμε το περιβάλλον ως δεδομένο, νομίζουμε ότι δεν αξίζει το χρόνο και τις θυσίες μας, αλλά, πιστέψτε με, το αξίζει.
Ερώτηση:Ετσι, λοιπόν, οδηγούμαστε όλοι στον ακτιβισμό;
Απάντηση: Δεν χρειάζεται να είναι όλοι ακτιβιστές. Για την πλειονότητα των ανθρώπων αρκεί να αναλάβουν δράση στην καθημερινή τους ζωή, είτε μέσα στο σπίτι, είτε στην επιλογή του μέσου μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουν, στη διάθεση των διαθέσιμων πόρων, στη δεντροφύτευση... είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα, είτε είμαστε πλούσιοι, είτε φτωχοί, παιδιά ή ενήλικες. Η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι δουλειά όλων μας.