Σελίδες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μην «παρκάρετε» τα παιδιά σας στο... διαδίκτυο Protect Your Children from Internet Pedophiles

Η ασφαλής πλοήγηση αφορά και τους γονείς
Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης κάλεσε τους γονείς να… «μην παρκάρουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο».

«Όχι όμως τα βάζουμε στο Ίντερνετ
για να τα ξεφορτωθούμε»
Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, η ασφάλεια και η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο αφορά και τους γονείς.
«Τα παιδιά πρέπει από πέντε χρονών να τα βάζεις στο Διαδίκτυο, να τα θωρακίζεις, να βάζεις ασφαλείς κανόνες πλοήγησης, έτσι ώστε να βγουν στην κοινωνία θωρακισμένα, να ξέρουν πού πατούν, και πού περπατάνε στα μονοπάτια του Διαδικτύου. Όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά. Όχι όμως τα βάζουμε στο Ίντερνετ για να τα ξεφορτωθούμε» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σφακιανάκης και αξιωματικοί της υπηρεσίας του, είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με παιδιά σχολείων και να μιλήσουν για τις παγίδες του Διαδικτύου.

«Εμείς λέμε ναι στο Ίντερνετ, ναι στις νέες τεχνολογίες αλλά υπό προϋποθέσεις. Εμείς είπαμε να είναι στο facebook αλλά από εκεί και μετά δεν πρέπει να υπάρχει η εκτροπή. Κάνε ένα προφίλ στο facebook, όμως μην βάζεις προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτογραφίες» ανέφερε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου