Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γιώργος Τσιάνος: Aπό το Γύθειο στα Χανιά κολυμπώντας

Κολυμπούσε επί 28 ώρες για να στείλει μήνυμα ζωής!

Ο γιατρός ήρθε από το Γύθειο στα Χανιά διανύοντας 100 χιλιόμετρα


Κολύμπησε 28 ώρες για να στείλει το μήνυμα της δωρεάς αίματος και μυελού των οστών!

Ο αθλητής και γιατρός από τα Τρίκαλα, Γεώργιος - Ιωάννης Τσιάνος, έφτασε χθες στην περιοχή Μπάλος της Κισάμου.

Το ταξίδι του ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης με αφετηρία τις ακτές της Πελοποννήσου και διέσχισε μια απόσταση που υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα, μένοντας 28 ώρες μέσα στη θάλασσα.

Εμφανώς εξαντλημένος αλλά απολύτως καλά στην υγεία του, δήλωσε "Το μήνυμα είναι η προσφορά και ο υγιής αθλητισμός, αυτό μόνο".

"Η υπερπροσπάθεια του υπεραθλητή ας αποτελέσει παράδειγμα για την κοινωνία μας", δήλωσε η αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη που υποδέχτηκε τον τολμηρό αθλητή στα Χανιά.

Ανθρώπινο μήνυμα

Το εγχείρημα του 35χρονου αθλητή είχε ως στόχο την προβολή του χανιώτικου Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Μέσω του εγχειρήματος αυτού ο Γεώργιος Τσιάνος, ο δεύτερος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Εβερεστ, αποσκόπησε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να γίνουν εθελοντές και δωρητές αίματος και μυελού των οστών.

Προχθές το μεσημέρι παιδιά από σχολεία των Χανίων βρέθηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου για να εμψυχώσουν και να δώσουν δύναμη στον αθλητή μιλώντας μαζί του μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης (skype).

Ο αθλητής παραμένοντας μέσα στη θάλασσα έκανε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για να μιλήσει με τα παιδιά.

Ποιος είναι ο Γιώργος Τσιάνος

Ο Γεώργιος - Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφορνίας των Η.Π.Α και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Τον διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκωτία. Εχει ειδικευτεί στην ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα επιτυχώς στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπερπρωταθλητής στον χώρο της κολύμβησης ξεκίνησε και διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες με τους κολυμβητικούς Συλλόγους των Τρικάλων και του Ολυμπιακού. Εχει καθιερωθεί ως ο πλέον επιφανής κολυμβητής στον χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Συμμετείχε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα και παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, βαλκανιονίκης και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποταμιά, θάλασσες και ωκεανούς. Είναι ο πρώτος Ελληνας που έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Το 2006 στον 24ωρo κολυμβητικό αγώνα αντοχής «Ιάσων Ζιργάνος» κατέκτησε την πρώτη θέση κολυμπώντας 80 χιλιόμετρα, απόσταση που αποτελεί την καλύτερη ελληνική χιλιομετρική επίδοση στη μαραθώνια κολύμβηση έως σήμερα. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί στις 5-8-2000 ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34 χλμ. από την Αγγλία στη Γαλλία σε 9 ώρες και 20 λεπτά, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000 και η ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.

Ενας από τους πιο διακεκριμένους ορειβάτες στην Ελλάδα, το έτος 2004 συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή 'Hellas Everest 2004' ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Στις 18-5-2004 γίνεται ο πρώτος Ελληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Εβερεστ 8848 μ., από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ. Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων στα Βραχώδη Ορη, στα Ορη Ατλαντα, στις Ευρωπαϊκές Αλπεις, στα Highlands, στα Ιμαλάια και στις περισσότερες ελληνικές κορυφές.

Πηγή: Πατρίς
InOut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου