Σελίδες

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Ακούυυυυυυυυυυστεεεεεεε: Το άγος και το μέλος

Δεν τα κατέβηκες εσύ τα μαρμαρένια αλώνια,

τα στρώσανε στη στράτα σου απ' τα μικρά σου χρόνια,

τα χρόνια τότε που 'σουνα έν' αχαμνό κλαράκι,

χορτάρι ανεμόσουρτο,

στο λίβα και την παγωνιά χιλιοπαραδομένο.

 

Και πάλεψες σα Διγενής, μικρός μ' αντρειωμένος,

με δυο στοιχειά με δυο θεριά, θανατομάχη άτιμη,

σκληρή κι από τα πριν χαμένη, μέσα στο νου

του δράκοντα, μακρότριχου και άγριου,

με το κεντρί τής κάτω γης θαρρείς αρματωμένου.

 

Βρωμοκοπάει η ανάσα τους, τα μάτια τους φοβέρα,

μόλυσμα του αγέρα σου και της μικρής ζωής σου.

Κι έβγαλες ατσαλόριζες, τραχιές και πεισμωμένες,

ορθή, ολόρθη στήθηκες, γενναία αντρειωμένη.

Αβάσταγος ο πόνος σου, χωρίς να σε νικήσουν

δεν ήξεραν πως το κλαρί είχε ψυχούλα μέσα.

 

Στιγμές και ώρες και μηνούς, στις πλάτες σου,

και χρόνους, τον ουρανό απίθωσαν και τονε κουβαλούσες...

μα σ' έκρυψα, σ' απόθεσα σε δροσερή σπηλίτσα,

την κατοικιά της λησμονιάς, ψυχής παρηγορήτρα,

μέχρι να 'ρθει ο Ηρακλής ο κοσμοξακουσμένος,

γιος τ' Ουρανού, παιδί της Γης, της Μάνας Γης

που ματωμένα μυστικά κατέχει τα κι αντέχει,

από τις πλάτες τις μικρές το βάρος να σου πάρει.

 

Τον Ουρανό σού χάρισε, στον έκαμε τραγούδι,

κι από τις μαρμαρόπετρες τ' απέραντου αλωνιού μας

βγήκαν τ' αγριολούλουδα τα μοσχομυρισμένα,

του κάμπου και της εξοχής κρινάκια λευκογάλανα

χαμομηλάκια μύρια,

αντίδωρα της αγκαλιάς, στολίδια της ζωής μας.



--
Ανάρτηση Από τον/την Vasilissa στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 7/15/2007 11:24:00 μμ

Είμαι ο Ιωακείμ ;-)

Είμαι ο Ιωακείμ
Γεια σας το όνομά μου είναι Ιωακείμ Φροσύνης.

Είμαι 15 χρονών και πηγαίνω στην Γ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Θέρμης Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκα με σύνδρομο Down και όπως καταλαβαίνετε έχω κάποιες διαφορές από τα παιδιά της ηλικίας μου, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να προοδεύσω.
Για να φτάσω ως εδώ πέρασα κάποια στάδια. Θέλετε να σας πω την ιστορία μου; Τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για μένα στην αρχή, γιατί είχα σοβαρή καρδιακή πάθηση και έπρεπε πολύ γρήγορα να χειρουργηθώ για να γίνω καλά.

Έτσι οι γονείς μου με πήγαν στην Αγγλία και μετά από δύο εγχειρίσεις έγινα καλά και μπόρεσα να αναπτυχθώ. Αργότερα όταν ήμουν 4 χρονών οι γονείς μου με πήγαν στην Αμερική, όπου εκπαιδεύτηκαν για μένα και ακολούθησα το πρόγραμμα του Glenn Doman στη Φιλαδέλφεια.

Τότε άρχισε ένας δύσκολος αλλά ευχάριστος αγώνας για μένα και την οικογένειά μου. Καθημερινά έκανα ασκήσεις γυμναστικής και διάβασμα, όλα μαζί 8 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Έκανα ασκήσεις στο πάτωμα, κολύμπι, μονόζυγο, τρέξιμο, περπάτημα, διάβασμα, γράψιμο με το χέρι και στο κομπιούτερ.

Ακόμη είχα αρκετές υπευθυνότητες και βοηθούσα τη μαμά στις δουλειές του σπιτιού. Τώρα μετά από 11 χρόνια συνεχίζω με χαρά το πρόγραμμά μου και πηγαίνω στο κανονικό σχολείο. Μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου, αυτοεξυπηρετούμαι, κάνω δουλειές στο σπίτι και συνεχίζω τη γυμναστική στο γήπεδο.

Η αγαπημένη μου ασχολία είναι το διάβασμα και το παιχνίδι, ααα, δεν σας το είπα μπορώ να μιλώ και να ξεχωρίζω Αγγλικά και Γερμανικά.

Γεια σας γεια σας.

A περιμένω και τα e-mail σας στο ioakim@frossinis.gr

Όσοι θέλουν μπορώ να τους στείλω και το DVD και το βιβλίο που έχω με το πρόγραμμα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ωραίο θα σας αρέσει.

http://www.frossinis.gr/


--
Ανάρτηση Από τον/την Vassileia στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 7/14/2007 02:03:00 μμ

Τρία χρόνια (!!!) φυλακή για 1000 σεξουαλικές επιθέσεις

Σε φυλάκιση τριών ετών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε χτες στη Ζυρίχη ένας 77χρονος, πρώην δάσκαλος δημοτικού σχολείου, καθώς κρίθηκε ένοχος για περίπου χίλιες σεξουαλικές επιθέσεις σε 22 μαθητές, ηλικίας 13 έως 15 ετών. Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις παιδεραστίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία.

Ο 77χρονος, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2006, κρίθηκε ένοχος για τις σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Ιούνιο του 2006. Ο άνδρας προσείλκυε τα θύματά του στο διαμέρισμά του με δέλεαρ χρήματα και δώρα, προτού τα αναγκάσει σε άσεμνες πράξεις. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν στο διαμέρισμά του πολλές φωτογραφίες ημίγυμνων θυμάτων του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ομολόγησε, δεν έδειξε ποτέ μεταμέλεια ή τύψεις για τις πράξεις του. Θεωρεί μάλιστα ότι είναι «μάρτυρας» της Δικαιοσύνης.

«E» 13/7


--
Ανάρτηση Από τον/την Vassileia στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 7/14/2007 01:49:00 μμ

Η Ευρώπη κακοποιεί τα παιδιά της

Αγαπητό μου χαμομηλάκι,

Τα παράθυρα κλείνουν. Οι πόρτες κλειδώνουν. Σφραγίζονται όλα. Άλλοτε πάλι όλα μένουν ορθάνοιχτα. Και τα παράθυρα. Και οι πόρτες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Η φωνή του παιδιού που βιάζεται εκείνη την ώρα από τον πατέρα, από το θείο, από τον αδερφό, δεν θα ακουστεί σε καμία περίπτωση... Ο βιασμός θα είναι σιωπηλός, αμείλικτος... Συχνά το παιδί δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει.
Είναι μόλις τριών, τεσσάρων, πέντε χρόνων. Κι αν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά έγινε, τότε φοβάται, δεν μιλά. Περνούν συνήθως χρόνια μέχρι να μαρτυρήσει το «μυστικό» του σε κάποιον έμπιστο φίλο ή φίλη.
Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την έκταση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης σε όλες τις χώρες-μέλη. Δεν είναι μόνο τα νούμερα ανατριχιαστικά, αλλά και τα χαρακτηριστικά που εξηγούν το φαινόμενο. Ετσι πολλές φορές τα θύματα γίνονται θύτες, ενώ φαίνεται ότι τα κορίτσια έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κακοποίηση από τα αγόρια.
Ο δράστης είναι άτομο απομονωμένο κοινωνικά, ενώ τις περισσότερες φορές πρόκειται για ανθρώπους του στενού οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος του ανηλίκου. Έρευνα του Παντείου δείχνει ακόμη ότι οι 3 στους 4 ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στη χώρα μας, αδιαφόρησαν, ενώ οι περισσότεροι δεν έδειξαν ότι εμπιστεύονται την αστυνομία.
Η «Κ.Ε.» δημοσιεύει, επίσης, συγκλονιστικές μαρτυρίες παιδιών που υπέστησαν αυτή τη μορφή βίας. Το 10% έως 20% των παιδιών που ζουν σήμερα στην Ευρώπη έχουν βιασθεί. Έχουν πιεστεί ψυχολογικά και σωματικά, ώστε να ενδώσουν σε σεξουαλικές πράξεις. Κάθε είδους.
Η χώρα μας δεν είναι αθώα: Το 16% των κοριτσιών στην Ελλάδα έχουν κακοποιηθεί σωματικά ή σεξουαλικά και το 6% των αγοριών έχουν υποστεί παρόμοια βία (σε δείγμα περίπου 750 ερωτηματολογίων). Τα ποσοστά σοκάρουν. Αλλά προέρχονται από έρευνες του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον διεθνή οργανισμό, που προασπίζει την τήρηση της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι πληροφορίες για την Ελλάδα είναι ελάχιστες, αν και, όπως εξηγούν στην «Κ.Ε.» οι υπεύθυνοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει ήδη αποδειχθεί ότι το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης έχει τις ίδιες εκφάνσεις σε όλα τα κράτη. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει ξεκινήσει πανευρωπαϊκή εκστρατεία για να διαπιστωθεί η έκταση του φαινομένου, να αποκαλυφθούν τα αληθινά στοιχεία των παιδιών-θυμάτων και να σκιαγραφηθεί το προφίλ των δραστών. Η έκδοση από την οποία αντλούμε τα στοιχεία φέρει τον τίτλο «Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση στην Ευρώπη», κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και αριθμεί 246 σελίδες. Με την πρώτη ματιά, διαπιστώνεται ότι η σεξουαλική κακοποίηση δεν έχει... χρώμα, φύλο ή εθνικότητα.
Υπάρχει παντού.

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να συμμετέχω στο ιερό έργο σας
Ευχαριστώ που υπάρχετε
Αλέξης

--
Ανάρτηση Από τον/την alexis στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 7/13/2007 09:30:00 πμ