Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή αιμoδότη

 

 

From: hamomilaki [mailto:hamomilaki@gmail.com]
Sent: Thursday, June 14, 2007 11:02 AM
To: hamomili@gmail.com
Subject: [Το χαμομηλάκι - Save our Children] 14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή αιμ...

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

14 ΙΟΥΝΙΟΥ


Πρόσφερε αίμα
Κάνε μια καρδιά να χτυπά

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ

ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ

ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΑΝΑΓΚΗ

http://www.aimodosia.org/


--
Ανάρτηση Από τον/την hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 6/14/2007 10:54:00 πμ

Ο «λευκός θάνατος» κάθισε στα… θρανία! - ...

Άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα καταφθάνει,

στις 26 του Ιούνη, η Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (!!!)

Προάγγελός της, η παρακάτω φρέσκια είδηση, πανομοιότυπη με εκατοντάδες άλλες, που χαρακτηρίζεται ως απίστευτο περιστατικό (!!!)

Καιρός είναι να το πιστέψουμε, επιτέλους....

Αυτό κι αν είναι παιδική κακοποίηση.... 

Μαθητές Δημοτικού σκόνταψαν πάνω σε σύριγγες που είχαν χρησιμοποιηθεί από ναρκομανείς, μέσα στο Σχολείο τους!

 

Το απίστευτο περιστατικό (!!!) συνέβη χθες, νωρίς το πρωί, όταν δύο μικροί μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών βρήκαν στο προαύλιο του σχολείου τους σύριγγες και τα υπόλοιπα σύνεργα του «λευκού θανάτου».

 

Το περιστατικό αυτό δείχνει, για μια ακόμη φορά, την αδυναμία των Αρχών νʼ αστυνομεύσουν επαρκώς τα σχολικά συγκροτήματα. Είναι προφανές ότι κάποια θύματα του «λευκού θανάτου» βρήκαν το κατάλληλο καταφύγιο στους χώρους του Σχολείου, προκειμένου να πάρουν την δόση τους. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο Σχολείο, καθώς σύριγγες είχαν βρεθεί και προ ημερών, γεγονός που καταδεικνύει ότι τοξικομανείς θεωρούν τον συγκεκριμένο χώρο «ασφαλή» για τους ίδιους και τις παράνομες πράξεις τους.

 

Οι μικροί μαθητές αμέσως ειδοποίησαν τον διευθυντή του Σχολείου, Ν. Λουκόπουλο, ο οποίος αμέσως απέκλεισε το σημείο και μάζεψε τις σύριγγες. «Κάθε πρωί, πριν το άνοιγμα του Σχολείου, κάνω έλεγχο σε ολόκληρο το προαύλιο, όμως δεν είναι δυνατόν ένα μόνο άτομο να δει τα πάντα, γιατί ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Τα παιδιά με ειδοποίησαν και πήγα εκεί και μάζεψα τις σύριγγες, το τσίγκινο κουτάκι και τα υπόλοιπα σύνεργα που άφησαν πίσω τους οι ναρκομανείς», δήλωσε ο ίδιος στην «Η».

 

Ο κ. Λουκόπουλος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία για το περιστατικό και αξιοσημείωτο είναι ότι 4,5 ώρες αργότερα δεν είχε ακόμα εμφανιστεί ούτε ένα περιπολικό στο Σχολείο! (πρωτότυπο και απίστευτο!!!)

 

Μάλιστα, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Διευθυντής του Σχολείου με την Αστυνομία, του είπαν ότι καταφτάνει περιπολικό, όμως τουλάχιστον μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι δεν είχε φανεί κανείς. «Το πρόβλημα το γνωρίζει η Αστυνομία», δηλώνει ο κ. Λουκόπουλος, καθώς αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο. «Μετά από αίτημά μας, γίνονται κάποιες περιπολίες τις νυχτερινές ώρες, όμως δεν αρκούν. Σκεφτείτε ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση και με ιδιωτική ασφάλεια που κάνει κάποιες περιπολίες τα βράδια, όμως το πρόβλημα παραμένει», τονίζει ο κ. Λουκόπουλος.

 

Αυτό που ζητά ο Διευθυντής του Σχολείου είναι να τοποθετηθεί νυχτερινός φύλακας, όμως η απάντηση που πήρε από τον Δήμο είναι αρνητική: «Οι φύλακες δουλεύουν μέχρι το απόγευμα. Επίσης, δεν δουλεύουν τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν».

 

Το ανησυχητικό είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το όριο ηλικίας ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών πέφτει συνεχώς στην Πάτρα. «Έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι τοξικομανείς ξεκινούν ακόμη και από την ηλικία των 12 ετών», δηλώνει στην «Η» ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής του ΟΚΑΝΑ Νίκος Τσίπης, ενώ αναλυτικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 26 Ιουνίου, Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.Ν.ΓΙΑΠ.

 

Copyright © Εφημερίδα "Η Ημέρα"--
Ανάρτηση Από τον/την Melissa στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 6/14/2007 07:57:00 πμ