Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2007

Καληνύχτα... Καλημέρα...

 

Καληνύχτα σε όλους τους φίλους μας...
καλό ξημέρωμα....
Μακάρι να ξημερώνει πάντα
μια καλύτερη μέρα για τα χαμομηλάκια όλου του κόσμου,
και μέρα με τη μέρα οι εφιάλτες να απομακρύνονται,
οι άνθρωποι - τέρατα να λιγοστεύουν...
να λιγοστεύουν...
μέχρι που μόνο ευχάριστα να έχουμε να γράψουμε για τα παιδιά,
να γράφουμε μόνο τραγούδια,
μόνο ζωγραφιές γι αυτά,
μόνο παιγνίδια,
και μουσική...
γλυκειά μουσική.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 6/08/2007 11:50:00 μμ

Κακοποίηση ανηλίκων στο Second Life

Η Γερμανική αστυνομία ερευνά το Second Life, μετά από ισχυρισμούς ότι μερικά μέλη ανταλλάζουν φωτογραφίες κακοποίησης ανηλίκων στο online κόσμο.
Η διερεύνηση της υπόθεσης έρχεται μετά από αναφορά μιας Γερμανικής εκπομπής νέων που ανακάλυψε την ομάδα και τα μέλη της που πληρώνουν για να κάνουν σεξ με εικονικά παιδιά. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα των μελών του Second Life που ανακατεύτηκαν.

Ο Linden Lab, o δημιουργός του Second Life, είπε ότι θα βοηθήσει στην αναγνώριση των χρηστών και θα δώσει λεπτομέρειες στις αρχές.
Το Second Life, όπως λέει και το όνομα, πρόκειται για ένα ψηφιακό/εικονικό κόσμο που τα μέλη του δημιουργούν ένα χαρακτήρα και μετά τον χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν μια διαφορετική υπόσταση.
Η έρευνα έγινε από τον Nick Schader από την ενημερωτική εκπομπή Report Mainz, που είναι και μέλος του Second Life. O Κ. Schader ζήτησε να πληρώσει ώστε να παραβρεθεί στις συναντήσεις που ψηφιακή και αληθινή παιδική πορνογραφία προβαλλόταν.
Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας του πρόσφεραν την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με διακινητές κανονικής παιδικής πορνογραφίας.

Η έρευνα, επίσης, αποκάλυψε τις λεγόμενες "age play" ομάδες που περιστρέφονται γύρω από την κακοποίηση ψηφιακών/εικονικών παιδιών. Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας παραδόθηκαν στις αρχές και ελπίζουν να σταματήσουν τον Γερμανό χρήστη του Second Life που διακινεί τις εικόνες ψηφιακής παιδικής πορνογραφίας.
Ο Peter Vogt, αστυνομικός υπεύθυνος της υπόθεσης, δήλωσε: "Υποθέτω ότι θα πιάσουμε αυτόν τον χρήστη αρκετά γρήγορα". Σύμφωνα με τον Γερμανικό νόμο, η ψηφιακή παιδική πορνογραφία τιμωρείτε με 3 χρόνια φυλάκισης.

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ,
ΚΑΘΟΛΟΥ...
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ...
ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ...

ΠΟΣΟ "ΑΡΡΩΣΤΟΙ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΕ ΜΟΎ;;;


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Erateini στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 6/08/2007 02:18:00 μμ

Παιδική παραβατικότητα

Ένας στους δέκα μαθητές Γυμνασίου δεν θέλει να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται τους συμμαθητές του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών την οποία δημοσιεύουν Τα Νέα (5/6/2006). Ανήλικοι εκδηλώνουν παραβατική έως εγκληματική συμπεριφορά με θύματα συμαθητές τους, τις περισσότερες φορές με την ανοχή και τη σιωπή της κοινωνίας των σχολείων.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 1.431 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, το 12% των μαθητών Γυμνασίου λείπουν από μία έως και 10 ημέρες από το σχολείο τους, επειδή-όπως λένε-δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Το 16,6% των μαθητών ανέφεραν ότι έχουν δεχτεί επίθεση χωρίς λόγο από ομάδα συμμαθητών τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό εκφράζεται με έντονη λογομαχία, εξύβριση και σωματική επίθεση.
Τρεις στους δέκα μαθητές αναφέρουν ότι έχουν δεχτεί απειλές.
Κατά την διάρκεια των συμπλοκών, σύμφωνα με την έρευνα, το 27,3% χτύπησε αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά, το 9,9% δηλώνει ότι κάποιος ή κάποιοι χτυπήθηακν σοβαρά ενώ το 1,3% των μαθητών χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Τα συχνότερα θύματα εκφοβισμού, λεκτικής ή σωματικής βίας από τους συμμαθητές τους είναι οι 'διαφορετικοί' μαθητές - στην εμφάνιση, στο θρήσκευμα, στην εθνικότητα, κλπ. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το πώς αντιμετωπίζει ένας μαθητής τα πειράγματα - ήπια ή σοβαρά - εξαρτάται από τα στηρίγματα και τις σχέσεις που έχει στην οικογένεια και το ευρύτερο περιβάλλον τους. Τέτοιες συμπεριφορές, πάντως, μπορεί να έχουν σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις. Αρκετές φορές, εξ άλλου, τα 'θύματα' μπορούν να μετατραπούν σε δράστες, στα πλαίσια της λογικής της αυτοδικίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κερατσινίου, καταγράφεται ότι επτά στους δέκα μαθητές έχουν δεχθεί επιθετική συμπεριφορά στο χώρο του σχολείου ενώ το 52,14% αισθάνονται ανασφαλείς 'επειδή οι καθηγητές δεν αξιολογούν τη σοβαρότητα του προβλήματος της επιθετικής συμπεριφοράς ορισμένων μαθητών'. Αλλά και ο διευθυντής, σύμφωνα με το 5,98% των μαθητών, είναι ελαστικός στην αντιμετώπιση κρουσμάτων επιθετικής συμπεριφοράς.

Ο φόβος για αντίποινα αποτρέπει τους μαθητές θύματα επιθετικής συμπεριφοράς να την καταγγείλουν.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 21,69% των μαθητών δεν ζητά προστασία, το 16,27% φοβούνται τον χαρακτηρισμό του μαμμόθρεφτου ενώ τέσσερις στους δέκα πιστεύουν ότι θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Τώρα πλέον υπάρχουν μαθητές που πουλάνε προστασία σε συμμαθητές τους ενώ συμπλέκονται για υποθέσεις ναρκωτικών ή επιτίθενται εναντίον εκπαιδευτικών.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...

--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 6/08/2007 12:01:00 μμ