Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007

Ο Αριστοτέλης και το κόμμα των παιδοφίλων

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ «ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ»

"…η δέ ηθική περιγίνεται εξ έθους, όθεν έσχηκε
καί τούνομα μικρόν παρεκκλίνον από του έθους.
εξ ου και δήλον ότι ουδεμία των ηθικών αρετών
φύσει ημίν εγγίγνεται·"

μετάφραση:
…η δε ηθική έχει την προέλευσή της στον εθισμό, από τον οποίο πήρε
και το όνομά της που λίγο διαφέρει από το έθος. Από αυτό γίνεται
φανερό ότι καμιά από τις ηθικές αρετές δεν είναι έμφυτη σ' εμάς·

Εθίζεται ο άνθρωπος στην αρετή, με τη συνήθεια την αποκτά.

Προς τι το κόμμα των παιδοφίλων;
Αρκετά δεν έχουμε εθιστεί στην απανθρωπιά;
Κανένας δε λέει όχι στην ελευθερία σκέψης και λόγου.
Προς τι όμως η ίδρυση κόμματος;;
Ποιοι θα συνυπογράφουν το καταστατικό του;
Πού θα στοχεύουν;
Το λένε καθαρά, το διακηρύσσουν.

ΣΤΟΧΟΙ τους:
-Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών(!!!)
-Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση(!!!)

Από 12 ετών…!!!
Παιδικό πορνογραφικό υλικό…!!!
Ρώτησε το τοπικό Δικαστήριο της Χάγης τα παιδιά;;
Έλαβε υπόψη του τα δικαιώματά τους;;
Το παιδικό πορνογραφικό υλικό δεν είναι προϊόν βιασμού και βασανισμού παιδιών;;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…ΕΛΕΟΣ…
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 5/21/2007 09:37:00 πμ

Νέο σχόλιο για Όσο υπάρχουν άνθρωποι....

 

Ο/Η jim.hellas άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανακοίνωσή σας "Όσο υπάρχουν άνθρωποι...":

Όσο και αν συμφωνώ στις θέσεις του blog σας, ωστόσο νομίζω ότι εδώ διαφωνώ. Η απαγόρευση της έκφρασης της άποψης με βρίσκει αντίθετο. Το ότι μια ομάδα ανώμαλων παιδεραστών θέλει να μπορεί να μιλάει ελεύθερα και να μπορεί με ΝΟΜΙΜΑ μέσα να προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα του λόγου της, δεν σημαίνει ότι θα νομιμοποιηθεί η παιδεραστία.

Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε όλα τα εθνικστικά/ρατσιστικά κόμματα στην Ευρώπη να μην υπήρχαν, καθώς εναντιώνονται σε άλλες κατοχυρωμένες ελευθερίες (ισότητα όλων ανεξαρτήτως φυλής/εθνικότητας κτλ), όπως συμβαίνει και στο δικαίωμα του παιδιού για υγιή ανάπτυξη.

Υποτιμούμε την νοημοσύνη του κόσμου όταν απαγορεύουμε κάτι. ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να πουν ότι μπαρούφα τους κατέβει στο κεφάλι, όσο βλακώδης ή άρρωστη και αν είναι αυτή.

Ο λόγος από την πράξη έχει τεράστια διαφορά. Το ότι θα μιλάνε για τις ορέξεις τους δεν σημαίνει ότι δεν θα παραμένουν παράνομοι αν συλληφθούν με πορνογραφικό υλικό ή αν κάνουν σχέση με ανήλικα παιδάκια. ΦΥΣΙΚΑ και θα παραμείνουν παράνομοι και ΦΥΣΙΚΑ και θα πάνε φυλακή, σύμφωνα με το νόμο.

Ευτυχώς ή δυτυχώς η απόλυτη ελευθερία του λόγου και η δημοκρατία πάνε πακέτο. :)Ανακοινώθηκε από τον/τη jim.hellas στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 20/5/07 16:12

σχόλιο για Όσο υπάρχουν άνθρωποι....

Ο/Η Agorafoviagr άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανακοίνωσή σας "Όσο υπάρχουν άνθρωποι...":

Στο όνομα της Ελευθερίας της Έκφρασης!! νομιμοποιήσανε το κόμμα των παιδόφιλων!! στην Ολλανδία;; Αυτό δεν έχει να κάνει με την ελευθερία της έκφρασης αλλά με θέματα ηθικής, θέματα της φύσης. Δεν είναι κάτι το φυσικό το φυσιολογικό αυτό. Τα παιδιά δε μπορούν να έχουν σεξουαλικές και ότι άλλο θέλουν οι παιδόφιλοι από αυτήν την ηλικία γιατί είναι ακόμα και στην ανάπτυξη, αλλά τι δουλειά έχει ένας μεγάλος να κάνει τέτοια πράγματα με ένα παιδάκι; Πως το κάνανε αυτό; Δε μπορώ να το φανταστώ ότι το δικαστήριο της Χάγης πήρε μια τέτοια απόφαση. Είναι φρικτό και μόνο σαν σκέψη, πόσο παραπάνω σαν πράξη να επιτραπεί κάτι τέτοιο. Μα καλά τι θέλουν να περάσουν; Τη διαστροφή για κάτι φυσιολογικό και νόμιμο;
Φίλη μου Μικρό Χαμομηλάκι θα το βάλω στο blog μου. Και όλοι όσοι έχουν ευαισθησία να το βάλουν και στο δικό τους γιατί αυτά τα θέματα δεν είναι για να περνάνε απαρατήρητα.
Με πόνο ψυχής
AgorafoviagrΑνακοινώθηκε από τον/τη Agorafoviagr στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 20/5/07 16:01

Όσο υπάρχουν άνθρωποι...

 

...τέτοια νοσηρά φαινόμενα παιδοφιλίας, δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους αφήνουν αδιάφορους!

Διαβάστε σας παρακαλώ ΕΔΩ, συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το Χαμόγελο του Παιδιού.--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Marialena στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 5/20/2007 02:50:00 μμ

Το Άγχος στις Εξετάσεις: τα προβλήματα που δημιουργεί και η αντιμετώπισή τους.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των εξετάσεων, μαθητές & γονείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία και την πολυπόθητη θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτές τις ημέρες το άγχος των παιδιών, που δεν είναι τίποτα άλλο φόβος ενδεχόμενης αποτυχίας στις εξετάσεις, μεγαλώνει.

Βέβαια εκείνο που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι μέχρις ενός σημείου το άγχος είναι φυσιολογικό και δημιουργικό. Μας κινητοποιεί σε δύσκολες και προκλητικές φάσεις της ζωής μας να καταβάλουμε το μέγιστο των προσπαθειών μας προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας!

Το άγχος γίνεται επικίνδυνο και μπορεί να κάνει κακό, όταν δεν μπορούμε πια να το ελέγξουμε, γιατί τότε:
περιορίζει την πραγματικής μας ικανότητά για επίδοση και
μας κάνει να υποφέρουμε..

Το άγχος των εξετάσεων συνήθως συνδέεται με τον φόβο που νιώθουμε μήπως απογοητεύσουμε τους γονείς μας, ή ματαιώσουμε τις προσδοκίες που έχουμε από τον εαυτό μας.
Το άγχος κινητοποιείται από αρνητικές σκέψεις, μεγαλώνει μέσα απ'αυτές και τελικά, στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί να μας ακινητοποιήσει –όταν ξεφεύγει τελείως από τον έλεγχό μας- και να μας οδηγήσει να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας. Επίσης, μέσα από τις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε όταν φοβόμαστε κάτι πολύ άθελά μας «προετοιμάζουμε» την αποτυχία, αφού ασυνείδητα σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτύχουμε!

Συμπτώματα –Επιπτώσεις του έντονου άγχους:

· Μείωση της επίδοσης:

o Δυσκολία συγκέντρωσης, διανοητικό μπλοκάρισμα (μπλακ-άουτ), δυσκολία οργάνωσης των πληροφοριών

· Ψυχοσωματικά συμπτώματα (πονοκέφαλοι, κοιλόπονοι, ταχυκαρδία, εφίδρωση, συχνοουρία, τρέμουλο, ναυτία, μυϊκή υπερένταση

· Διανοητικά: Αρνητικές σκέψεις, μείωση αυτοπεποίθησης,

· ευσυγκινησία, ευερεθιστότητα, άσχημος ύπνος

Προετοιμασία – Αντιμετώπιση

Πριν: Να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις εξετάσεις, παρ'όλο τον φόβο σου για πιθανή αποτυχία!

Καλή προετοιμασία (οργανόγραμμα)
(επανάληψη μαζί με φίλους: Δοκιμή μαζί με άλλους εξεταζόμενους Συνάντησε άλλους συμμαθητές σου και ας ρωτήσει ο ένας τον άλλον Þ Αν μπορείς να το εξηγήσεις στους άλλους, τότε το έχεις κατανοήσει...διαφορετικά, χρειάζεσαι κι άλλες επαναλήψεις!
Αναλύστε την κατάσταση ρεαλιστικά: Γράψτε απ'τη μια: τι ακριβώς σας προκαλεί άγχος, κι απ'την άλλη (στήλη της σελίδας): πως μπορείτε πρακτικά να διορθώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα!
Κάντε ένα διάλειμμα και συζήτησε εκφράζοντας τους φόβους και τις αμφιβολίες σου στους γονείς σου και σε ανθρώπους που μπορούν να σε ακούσουν!
Νοητική αναπαράσταση των πραγματικών συνθηκών («φαντάσου με λεπτομέρειες τις πραγματικές συνθήκες...»)
Όσο πιο συχνά φαντάζομαι τις εξετάσεις τόσο πιο πολύ εξοικειώνομαι μαζί τους...! Þ Αυτό που μπορώ να το αντιμετωπίσω στη φαντασία μου, μπορώ να το κάνω και στην πραγματικότητα!!
Ασκήσεις χαλάρωσης (15΄τη μέρα) («συγκεντρώσου στη διαφραγματική αναπνοή και στο σώμα σου που βαραίνει καθώς χαλαρώνει...»)
Συνδυασμός εισπνοών – εκπνοών με θετικές (και ρεαλιστικές) σκέψεις...
Όχι «δεν θα φοβηθώ», ή «θα πετύχω στα σίγουρα!», άλλα: «Ακόμα κι αν φοβηθώ, θα το αντιμετωπίσω», «θα κάνω ό.τι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχω»...


Γυμναστική (καθημερινά)
Ξεκούραση & καλός ύπνος
Πρωινό μπάνιο με χλιαρό νερό


Κατά τη διάρκεια:

Ξεκίνα με ό,τι γνωρίζεις καλά....
Συνδύασε εισπνοές- εκπνοές με θετικές (και ρεαλιστικές) σκέψεις...
Μόλις νιώσεις τα πρώτα σημάδια πανικού επανέλαβε μια λέξη ή φράση που σε ηρεμεί («μάντρα») (π.χ. «ήρεμα», «χαλαρά», «είμαι δίπλα σου...».

Μετά:

Μετά τις εξετάσεις κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου: μια βόλτα μ'ένα φίλο για κάθε, κ.λ.π.
Οραματίσου την επιτυχία και προετοίμασε τον εαυτό σου για την επόμενη ημέρα.

Συναισθηματική & Ψυχολογική υποστήριξη από του γονείς:

o Διαθεσιμότητα να ακούσουν

o «το άγχος της αποτυχίας είναι φυσιολογικό»
«όλοι έχουν παρόμοιο άγχος..»

o «ακόμα κι αν δεν περάσεις, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις»

o «αν δεν περάσεις για το μόνο που θα στεναχωρηθώ είναι γιατί δεν θα ανταμειφθούν οι κόποι σου...»

o «Κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία μάθησης!...»Ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης είναι να βοηθήσεις τους νέους ανθρώπους να μαθαίνουν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικο-πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Επομένως, ο στόχος των γονιών και των εκπαιδευτικών –όλων των βαθμίδων- είναι να βοηθήσουν τους μαθητές να αγαπήσουν τη μάθηση. Επειδή η επιβίωση των παιδιών μας στο μέλλον θα εξαρτάται από την ικανότητά τους να μαθαίνουν, φροντίστε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες –και στην δύσκολη στιγμή των εξετάσεων- που θα επιτρέψουν στο παιδί σας να συνεχίσει και μετά απ'αυτές να θέλει να μαθαίνει...!


Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης
M.Sc. Ph.D. Συμβουλευτικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 5/19/2007 06:58:00 πμ

Η πολυεθνική κινητοποίηση είναι για τους άλλους

 

Όταν η μικρή Μαντλέν εξαφανίζεται με μυστήριο τρόπο στην Πορτογαλία, η πολιτισμένη κοινωνία επιστρατεύεται για να την βρει. Πολυεθνικές όπως οι BP, Shell, Texaco, Esso, TOTAL/ELF, (που θα τοποθετήσουν αφίσες στα βενζινάδικά τους), οι τράπεζες Crédit Agricole η La Poste η Banco Santander και η McDonalds η Carrefour British Airways, η Budget η British Airways η Vodafone η O2 και η Telefonica που θα στείλουν SMS στους συνδρομητές τους.Μακάρι να βρεθεί, να αποδειχθεί ότι η κινητοποίηση μπορεί να λειτουργήσει.
Στην Ελλάδα, οι γονείς του Άλεξ πρέπει ακόμα να κάνουν μάχες με την ελληνική κρατική μηχανή για το αυτονόητο (να το πάλι το «αυτονόητο»). Και όταν ο Μαυρίκης τόλμησε να προσφέρει χρηματική αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες οι τηλεδικαστές κατακεραυνώσανε την απόφαση λόγω βεβαρυμμένου παρελθόντος του επιχειρηματία!
Η τριτοκοσμική μας κοινωνία μπορεί να ανεχθεί πιο εύκολα τις απώλειες αφού συνηθίσαμε στα δεκάδες θύματα των Τεμπών, των ξενοδοχείων Louis κλπ κλπ, σε αντίθεση με τους κουτόφραγκους που θεωρούν ότι είναι ντροπή για την κοινωνία τους να εξαφανίζεται ένας άνθρωπος με τέτοιο τρόπο.
Το σίριαλ συνεχίζεται. Και των γονιών του Άλεξ και το δικό μας!--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη ανεστης στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 5/18/2007 08:34:00 μμ