Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

Βαριές ποινές σε παιδεραστές στην Καμπότζη

Δημιουργία: 09/03/07 11:08 τελευταία ενημέρωση: 09/03/07 11:09 - πηγή: Α.Π.Ε

Σε βαριές ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Καμπότζης δύο Γερμανοί παιδεραστές που κρίθηκαν ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση πολλών μικρών παιδιών ηλικίας 10 έως 14 ετών από το Βιετνάμ.
Δικαστήριο της Πνομ Πενχ επέβαλε ποινή κάθειρξης 28 ετών στον ηλικίας 61 ετών Καρλ Χάιντς Χένιγκ από το Βερολίνο και 12 ετών στον 42χρονο Τόμας Σίγκουαρτ Εουτζεν από το Μόναχο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εμπόριο ανθρώπων από το Βιετνάμ.
Οι δύο Γερμανοί είχαν συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο, όταν η αστυνομία της Καμπότζης εξάρθρωσε δίκτυο παιδεραστίας. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο Χένιγκ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας, όπου διέμενε.

Οι ανακριτές κατέθεσαν στο δικαστήριο βιντεοκασέτες που έδειχναν τους δύο Γερμανούς να κακοποιούν σεξουαλικά μικρά παιδιά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1000 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου με θύματα μικρά παιδιά.


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Vassileia στο Το χαμομηλάκι τη 3/19/2007 11:57:00 πμ

Αυτοκτονία παιδεραστή - Τετάρτη 12 Μαΐου 2004 - 15:07

Αυστραλός πρώην διπλωμάτης αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακές της Ινδονησίας, όπου βρισκόταν κατηγορούμενος για παιδεραστία.
Ο Γουίλιαμ Μπράουν είχε καταδικασθεί πριν από μια μέρα σε 13 χρόνια φυλάκισης για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο 13χρονων αγοριών.Ο πρώην διπλωμάτης είχε παραδεχτεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τα δύο αγόρια, ισχυριζόταν όμως ότι ενήργησαν με τη θέληση τους χωρίς να τους ασκηθεί βία από τον ίδιο.
Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής του, οι φύλακες βρήκαν τον πρώην διπλωμάτη κρεμασμένο στο κελί του.

Αυστηρότατη ποινή (!!!)
Ο Γουίλιαμ Μπράουν συνταξιοδοτήθηκε από το διπλωματικό σώμα το 1996 και εγκαταστάθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου είχε υπηρετήσει ως Αυστραλός διπλωμάτης από το 1982 έως το 1984.
Η ποινή του θεωρήθηκε από τις αυστηρότερες (!!!) για τα ινδονησιακά δικαστικά δεδομένα και εκτιμάται ότι οφειλόταν στη θέση του καταδικασθέντος στο διπλωματικό σώμα.
Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντόνερ, δήλωσε ότι η αυτοκτονία του πρώην Αυστραλού διπλωμάτη είναι μεν ένα τραγικό γεγονός, ανάλογο όμως, της αποτρόπαιας πράξης του.Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την ποινή που είχε επιβληθεί στον Γουίλιαμ Μπράουν.

--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Vassileia στο Το χαμομηλάκι τη 3/19/2007 11:39:00 πμ

Μεγάλο σκάνδαλο στην Πορτογαλία - Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2003

Στην Πορτογαλία οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον δέκα ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην υπουργός, ένας ανώτατος διπλωμάτης και δύο τηλεπαρουσιαστές, με τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατά συρροήν, που διαπράχθηκε σε δημόσια ορφανοτροφεία.

Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνεται ο πρώην υπουργός Εργασίας του σοσιαλιστικού κόμματος Πάουλο Πεντρόζο, ο πρώην πρέσβης της χώρας στη Νότια Αφρική, Ζόρζε Ρίτο, και οι τηλεπαρουσιαστές Κάρλος Κρουζ και Ερμάν Ζοζέ.
Οι διωκτικές αρχές διενεργούσαν για πάνω από ένα χρόνο προανάκριση μετά από καταγγελίες ότι παιδιά που διέμεναν στα κρατικά ιδρύματα «Κάζα Πία» (= Ευσεβής Εστία !!!) της Λισαβώνας έπεσαν θύματα δικτύου παιδεραστών.

Ο εκ των κατηγορουμένων κ. Πεντρόζο διατείνεται ότι είναι αθώος, δηλώνει ότι έχει γίνει στόχος εκστρατείας σπίλωσης του και ζητά να αρθεί η κοινοβουλευτική του ασυλία ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει το όνομά του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς θεωρείται ότι θα αποτελέσει δοκιμασία για το δικαιϊκό σύστημα της Πορτογαλίας.

--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Vassileia στο Το χαμομηλάκι τη 3/19/2007 11:31:00 πμ

Συλλήψεις παιδεραστών γονέων

Aμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που αποσκοπούσε στην εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδεραστείας που χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο για τη διανομή προνογραφικών φωτογραφιών.

Το δίκτυο
9 Αμερικανοί κατηγορούνται
1 καταδικάστηκε
1 αυτοκτόνησε
6 μη-Αμερικανοί κατηγορούνται και μπορεί να εκδοθούν στις ΗΠΑ
4 κατηγορούνται στις χώρες τους

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους και αντήλλαξαν φωτογραφίες με άλλους παιδεραστές.
Σε μία μάλιστα περίπτωση λέγεται πως οι παιδεραστές είχαν ανταλλάξει παιδιά τα οποία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.
Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του δικτύου άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η φιλανθρωπική οργάνωση "Save the Children" ('Σώστε τα παιδιά') έδωσε στην δανική αστυνομία φωτογραφίες ενός άντρα που κακοποιούσε την 9χρονη κόρη του.

"Η οικογενειακή εστία έγινε για τα παιδιά αίθουσα τρόμου"
Ρόμπερτ Μπόνερ, Αμερικανός αξιωματούχος


Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, τουλάχιστον 45 είναι τα παιδιά ηλικίας από δύο μέχρι 14 ετών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, τα περισσότερα από τους ίδιους τους γονείς τους.
Δέκα συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ και δέκα σε διάφορες ευρωπαικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας.

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2002 - 22:51 ('Ωρα Λονδίνου)


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Vassileia στο Το χαμομηλάκι τη 3/19/2007 11:17:00 πμ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Τα δύο τρίτα των αναλφάβητων σε ολόκληρο τον κόσμο (876 εκατομμύρια) είναι γυναίκες, αριθμός που σύμφωνα με τη UNICEF δεν θα αλλάξει σημαντικά για τα επόμενα 20 χρόνια. Πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μία ή περισσότερες φορές στη ζωή τους εκατομμύρια γυναίκες, ενήλικες και μη. Παρ' όλα αυτά οι καταγγελίες είναι ελάχιστες, ενώ σε ορισμένες χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας εφαρμόζεται η ειδεχθής πράξη του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών (κλειτοριδεκτομή). Σήμερα στις χώρες αυτές περισσότερες από 114 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί αυτό το μαρτύριο. Στην Ινδία, στο Πακιστάν, αλλά και αλλού στη νοτιοανατολική Ασία οι γυναίκες που κυοφορούν θηλυκά έμβρυα υποχρεώνονται σε άμβλωση, ενώ αν κατορθώσουν να τα γεννήσουν, συχνά τους τα παίρνουν και τα θανατώνουν. Σε πολλές αφρικανικές και ασιατικές χώρες περισσότερα από το 50% των κοριτσιών υποχρεώνονται από την οικογένειά τους σε πρόωρο γάμο χωρίς τη θέλησή τους. Ολα τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από επίσημες έρευνες του ΟΗΕ και της UNICEF και μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:
ΤΣΑΝΤ: Μόνο το 15% των γεννήσεων πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη γιατρού ή μαίας, ενώ το 49% των κοριτσιών ηλικίας 15-19 έχουν παντρευτεί, οι περισσότερες χωρίς τη θέλησή τους.
ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Μόνο το 8% των γυναικών γεννά υπό την παρουσία γιατρού ή μαίας, το 49% των κοριτσιών 15-19 ετών είναι παντρεμένα.
ΜΑΛΙ: Γιατρός ή μαία παραβρίσκεται μόνο στο 24% των γεννήσεων. Το 91% των γυναικών είναι αμόρφωτες, ενώ το 50% των κοριτσιών έχουν παντρευτεί πριν από την ενηλικίωσή τους. Εφαρμόζεται κλειτοριδεκτομή.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Μόνο το 15% των γεννήσεων γίνονται παρουσία γιατρού ή μαίας, ενώ παντρεμένα είναι τα κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών, σε ποσοστό 62%. Το 97% του γυναικείου πληθυσμού είναι αγράμματες. Εκατοντάδες Νιγηριανές πέφτουν θύματα σωματεμπορίας και πωλούν στην Ευρώπη. Εφαρμόζεται κλειτοριδεκτομή.
ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Το 50% των γυναικών ηλικίας 15-19 είναι παντρεμένες, ενώ το 67% των γυναικών είναι αμόρφωτες. Το 38% των γεννήσεων γίνονται υπό την επίβλεψη γιατρού ή μαίας. Εφαρμόζεται κλειτοριδεκτομή.
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ: Μόνο το 14% των γεννήσεων γίνεται από γιατρό ή μαία. Το 50% του γυναικείου πληθυσμού μεταξύ των κοριτσιών έχουν παντρευτεί. Στη συγκερκιμένη χώρα, πολύ μεγάλο είναι και το ποσοστό των γυναικών που εξαναγκάζονται σε πορνεία. Πολλές απ' αυτές δεν έχουν ενηλικιωθεί.
ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Παρά τις επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης για εξευρωπαϊσμό, η θέση της γυναίκας είναι δεινή. Δεκατρία περιστατικά δολοφονιών γυναικών για «απιστία» από τα μέλη της ίδια τους της οικογένειας έχουν καταγραφεί επίσημα από τις διεθνείς οργανώσεις μέσα σε δέκα μήνες.
ΝΕΠΑΛ: Το 44% των κοριτσιών ηλικίας 15-19 έχουν παντρευτεί. Το 89% του συνολικού πληθυσμού είναι αμόρφωτες.
ΥΕΜΕΝΗ: Μόνο το 16% των γυναικών δέχονται τη φροντίδα γιατρού ή μαίας κατά τη διάρκεια της γέννας. Το 24% των κοριτσιών ετών 15-19 είναι παντρεμένα. Το 92% των γυναικών της χώρας είναι αναλφάβητες.
ΣΟΥΔΑΝ: Συχνά είναι τα περιστατικά αποκλεισμού των γυναικών από τη δημόσια ζωή. Οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε πολλούς δημόσιους χώρους, μεταξύ των οποίων δημόσιες υπηρεσίες, εστιατόρια, αλλά και καταστήματα. Οσες φορές προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν γι' αυτό συνελήφθησαν και δικάστηκαν.
ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Εάν ο σύζυγος κατηγορήσει τη γυναίκα του για «ανάρμοστη» ή «ανήθικη» συμπεριφορά, τότε έχει το δικαίωμα να τη χτυπήσει, να την τραυματίσει, ακόμη και να τη σκοτώσει. Δύο γυναίκες καίγονται ζωντανές κάθε μέρα από τους συζύγους τους, με την ανοχή του κράτους. Στους συζύγους δεν επιβάλεται καμία ποινή.
ΙΝΔΙΑ: Στην Ινδία 14 γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα από τους συζύγους τους, με την ανοχή του κράτους. Χαρακτηριστικό είναι και το κάψιμο με λάδι «kitchen death» από τους συζύγους, αν δεν τηρηθεί το προγαμιαίο συμβόλαιο μεταξύ του πατέρα της νύφης και του υποψήφιου συζύγου.
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Γυναίκες κάθε ηλικίας πέφτουν θύματα βίας στο σχολείο και στο δρόμο. Η χώρα έχει τους υψηλότερους δείκτες βίας κατά των γυναικών στον κόσμο. Ούτε τα σχολεία δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα αγόρια και οι δάσκαλοι στα σχολεία κακοποιούν σεξουαλικά τις μαθήτριες σε καθημερινή βάση. Παρά τις καταγγελίες των περιστατικών, οι δράστες δεν συλλαμβάνονται.
ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ: Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πέφτουν καθημερινά οι γυναίκες στη χώρα αυτήν. Αντρες του κρατικού στρατού, αντάρτες και απλοί πολίτες συμμετέχουν συχνά σε ομαδικούς βιασμούς. Εφαρμόζεται κλειτοριδεκτομή.
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Σημαντικοί περιορισμοί για εργασία, καμία ιατρική περίθαλψη και απαγόρευση συμμετοχής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιβάλλονται στις γυναίκες. Συχνά είναι τα περιστατικά βιασμών και κακοποίησης γυναικών (εκτελέσεις, ακρωτηριασμοί, εξευτελισμοί κ.ά).
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ: Ομαδικοί βιασμοί γυναικών από στρατιώτες αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: Η πλειονότητα των κοριτσιών ηλικίας 5 έως 15 ετών στις χώρες αυτές έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης. Το Εκουαδόρ (76%), η Νικαράγουα (70%) και η Χιλή (57%) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά. Τα κορίτσια αυτά ξαναβιάζονται μία ή περισσότερες φορές και μετά την ενηλικίωσή τους. Το 47% των βιασμών σε ανήλικες στην Κόστα Ρίκα, στο Ελ Σαλβαντόρ, στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα, στη Νικαράγουα και στην Παραγουάη έγινε από μέλη της οικογένειάς τους. Στο Περού, εννέα στις 10 γυναίκες έχουν κακοποιηθεί από τους συζύγους τους. Το 25% των ανήλικων κοριτσιών της Λατινικής Αμερικής μένουν έγκυες από τους βιαστές τους. Το 20% των ετήσιων γεννήσεων στις χώρες αυτές είναι από ανήλικες (περίπου 2 εκκατομύρια μωρά), ενώ μόνο το 7% των ανήλικων μανάδων έχουν πάει σχολείο. Παρ' οτι η σεξουαλική κακοποίηση είναι το πιο συχνό έγκλημα στην Λατινική Αμερική, είναι εκείνο με τις λιγότερες αναφερθείσες καταγγελίες.


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Vassileia στο Το χαμομηλάκι τη 3/18/2007 09:03:00 μμ