Σελίδες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

Παιδιά έρμαια στις αρρωστημένες διαστροφές ενηλίκων για λίγα ευρώ

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η παιδεραστία και στην χώρα μας. Αδίστακτα κυκλώματα εμπορεύονται παιδικές ψυχές με σκοπό το κέρδος, ενώ δεν διστάζουν να προωθήσουν το πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο πέφτουν καθημερινά θύματα παιδεραστίας.
Στην Ελλάδα, παιδιά -κυρίως μεταναστών- οδηγούνται από ενήλικες στους αγνώστους, που κρύβουν τη διαστροφή τους. Στις εικόνες που κατέγραψε στο ρεπορτάζ του πριν από μήνες ο Σπύρος Λάμπρου, είχε αποκαλυφθεί πλήρως πως τα παιδιά γίνονται εμπόρευμα.
Μέχρι πρόσφατα η διακίνηση και η δημιουργία πορνογραφικού υλικού με παιδιά δεν αποτελούσε αδίκημα. Αν οι Αρχές διαπίστωναν ότι ο δημιουργός του υλικού δεν πληρωνόταν από τους αρρώστους πελάτες του, τότε μπορούσε να αφεθεί μέχρι και ελεύθερος. Η παιδεραστία δεν αντιμετωπίζεται από το νόμο όπως η διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Όμως στην περίπτωση του 47χρονου από την Έδεσσα, ο βιασμός των αγοριών ακολουθούσε την υποχρεωτική προβολή πορνογραφικού υλικού. Την ίδια διαστροφή είχε και ο υποδηματοποιός του Κολωνού, που συνελήφθη το 2003. Ο παιδεραστής που βίαζε δύο ανήλικα κορίτσια για τουλάχιστον 3 χρόνια, είχε ισχυριστεί ότι εξαγόρασε τη σιωπή των γονιών ενός εκ των θυμάτων του, πληρώνοντας 1.500 ευρώ.

Στην Ολλανδία, τα στελέχη του κόμματος των παιδόφιλων ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους παιδεραστές. Στο διαδίκτυο οι έμποροι των εικόνων με παιδιά που βιάζονται, ισχυρίζονται ότι δεν κερδίζουν από τη διακίνηση αυτού του υλικού. Στην Ελλάδα, οι παιδεραστές κρύβονται πίσω από το τρόμο που προκαλούν στα παιδικά προσωπάκια.
4.1.2007
ΠΗΓΗ:ALPHA TV

--
Posted By Vassileia to Το χαμομηλάκι at 3/09/2007 09:14:00 μμ

Σομαλία - Σώζοντας ζωές σε μία εγκαταλειμμένη χώρα

 

Για 14 χρόνια, ο πληθυσμός της Σομαλίας που έχει βαρύτατα πληγεί από τη φτώχια, δεν είχε καμία αποτελεσματική κεντρική εξουσία να τον βοηθήσει στον αγώνα του κατά των ασθενειών και του υποσιτισμού. Από το1991 που η χώρα αυτή της Ανατολικής Αφρικής έχει αφεθεί χωρίς κυβέρνηση εν λειτουργία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ιατρικές ανάγκες των κατοίκων.

από τον Lars Schwed Nygård

Φαντάζει σα να μην πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Εκατοντάδες γυναίκες περπατούν η μία πίσω από την άλλη προς τον τεράστιο καταυλισμό, σχηματίζοντας μια ουρά μέχρι το τελευταίο άκρο του. Όλες κρατούν στα χέρια τους παιδιά, όλες ελπίζουν να πάρουν τρόφιμα και είναι αναρίθμητες.
Αυτή είναι μια σκηνή που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα στο μικροσκοπικό χωριό Ιστόρτε στην περιοχή Μπακούλ της Σομαλίας. Οι γυναίκες και τα παιδιά βρίσκονται εδώ για να εξεταστεί η επισιτιστική τους κατάσταση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να λάβουν επιπλέον δελτία τροφίμων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) βρίσκονται εδώ για να εντοπίσουν σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά, για τα οποία τα επιπλέον τρόφιμα δεν είναι αρκετά. Όταν το βάρος ενός παιδιού είναι 70% λιγότερο από το βάρος που θα έπρεπε φυσιολογικά να ζυγίζει, θα χρειαστεί να λάβει αγωγή στο Θεραπευτικό Επισιτιστικό Κέντρο των ΓΧΣ, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά.
Κάποια στιγμή, η πύλη του καταυλισμού κλείνει πίσω από τα τελευταία παιδιά που περιμένουν στη σειρά.
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρίσκονται εδώ περίπου 800 παιδιά», λέει ο Αλί Κιούμπα από τους ΓΧΣ ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο της επίβλεψης. Και αμέσως ξεκινάει το δύσκολο έργο του καθορισμού του επιπέδου υποσιτισμού για καθένα από τα παιδιά μέσα στον καταυλισμό.
Ο Αλί Κιούμπα χρησιμοποιεί ένα πολύ απλό και αξιόπιστο τεστ όταν εξετάζει τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας ένα χρωματιστό περιβραχιόνιο που ονομάζεται MUAC ( μία συντόμευση των λέξεων «Middle Upper Arm Circumference» ), μετράει με γρήγορες κινήσεις το μπράτσο κάθε παιδιού. Αν το περιβραχιόνιο δείξει πράσινο, τότε το παιδί είναι καλά. Το κίτρινο χρώμα υποδηλώνει μέτριο υποσιτισμό και το παιδί θα χρειαστεί χορήγηση συμπληρωματικών τροφίμων. Αν το περιβραχιόνιο φτάσει στο κόκκινο χρώμα, τότε το παιδί είναι σοβαρά υποσιτισμένο και θα χρειαστεί θεραπεία.
Ο ήλιος δύει πολύ πριν εξεταστεί και το τελευταίο παιδί. Στο τέλος της μέρας, οι εξετάσεις με το MUAC και οι μετρήσεις του ύψους και του βάρους των παιδιών αποκαλύπτουν ότι αρκετά από τα παιδιά είναι σοβαρά υποσιτισμένα. Ευτυχώς όμως, ο Αλί Κιούμπα τα ανακάλυψε όλα εγκαίρως. Αύριο, ένα φορτηγό που έχει ναυλωθεί από τους ΓΧΣ θα μεταμορφωθεί σε πρόχειρο ασθενοφόρο και θα τα μεταφέρει στο Επισιτιστικό Κέντρο.


--
Posted By hamomilaki ♀ to Το χαμομηλάκι at 3/09/2007 07:35:00 μμ