Σελίδες

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007

Τ' αστέρι του βοριά - Ο Πάνος μας

Τ' αστέρι

Παιδεραστία και Chat Rooms

Τα δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας, γνωστά ως 'Chat Rooms' είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους γιατί δίνουν τη δυνατότητα σύγχρονης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο. Είναι ηλεκτρονικοί τόποι, όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν νέες φιλίες, καθώς επιτρέπουν την επικοινωνία απευθείας με ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται στην άλλη πλευρά της γης. Είναι όμως γεγονός ότι οι παιδεραστές χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των chat rooms και των προγραμμάτων άμεσης επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (Instant Messenger) για να πλησιάσουν τα παιδιά και τους νέους επιδιώκοντας να τα παρενοχλήσουν ή ακόμη και να παρασύρουν για να τα κακοποιήσουν σε μια προσωπική συνάντηση. Τα κορίτσια μεταξύ 13 και 17 χρόνων διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τέτοιους ανθρώπους.
Τις περισσότερες φορές οι παιδεραστές χρησιμοποιούν ψεύτικα στοιχεία για να προσεγγίσουν τα υποψήφια θύματά τους (όνομα, ηλικία, ενδιαφέροντα) και με πονηρές μεθόδους ξεγελάνε τα παιδιά και τα πείθουν να τους δώσουν τη διεύθυνση του σπιτιού τους, το όνομα του σχολείου τους, και το τηλέφωνό τους.
Τα chat rooms φιλοξενούνται στο Διαδίκτυο, παρέχοντας πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο. Τα παιδιά τείνουν να πιστεύουν ότι τα chat rooms είναι ασφαλή, καθώς είναι δημόσιοι χώροι επικοινωνίας και επιτρέπουν την ανωνυμία. Οι παιδεραστές αρχίζουν να συνομιλούν με τα υποψήφια θύματα για να δημιουργήσουν ένα προφίλ τους και να συλλέξουν όσο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεύθυνσή τους, τα ενδιαφέροντά τους, και τις σεξουαλικές τους εμπειρίες. Στη συνέχεια η συζήτηση κατευθύνεται σε θέματα σεξουαλικού περιεχόμενου, και πολλές φορές ο παιδεραστής στέλνει φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας για να δημιουργήσει στο παιδί την αίσθηση ότι δεν είναι κάτι κακό, αλλά και να το φέρει σε δύσκολη θέση, έτσι ώστε να μην το αναφέρει στους γονείς του. Τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στο να αποδυναμώσουν τα παιδιά και να τα πείσουν να συμμετάσχουν αργότερα σε σεξουαλικές πράξεις.

Εκτός από τους δημόσιους χώρους επικοινωνίας, τα λεγόμενα Internet Relay Chat (IRC) επιτρέπουν και την διαπροσωπική επικοινωνία, μέσω ιδιωτικών χώρων συνομιλίας. Επίσης, τώρα τελευταία αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό το λεγόμενο ICQ, από τον αγγλικό όρο «I Seek You" (σε ελεύθερη μετάφραση «Σε ψάχνω») , όπου μέσα από μια λίστα διευθύνσεων κάποιος μπορεί να επιλέξει να συνομιλήσει με κάποιο πρόσωπο ορισμένης ηλικίας, και με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, σε ιδιωτικό δωμάτιο συνομιλίας. Τέτοια δωμάτια είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους παιδεραστές, γιατί δεν αφήνουν ηλεκτρονικά αποτυπώματα, οπότε είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν.

--
Posted By hamomilaki ♀ to Το χαμομηλάκι at 2/23/2007 06:54:00 μμ