Σελίδες

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Απαγόρευσαν βιντεοπαιχνίδι με αδιάκοπη βία

ΒΡΕΤΑΝΙΑ- ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

Μanhunt. Ένας 14χρονος Βρετανός δολοφονήθηκε από άλλο ένα αγόρι που εμπνεύστηκε από το βιντεοπαιχνίδι

 


Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ και η Ιρλανδία απαγόρευσαν την κυκλοφορία βιντεοπαιχνιδιού για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Οι λογοκριτές της Ιρλανδίας απαγόρευσαν χθες, όπως την προηγούμενη ημέρα της Βρετανίας, το βιντεοπαιχνίδι «Μanhunt2» επειδή είναι πλημμυρισμένο από βία. «Ένα κάποιο ποσοστό βίας, όταν αυτή είναι απαραίτητη για την υπόθεση, είναι αποδεκτό στον κινηματογράφο, στα DVD και στα βιντεοπαιχνίδια», ανακοίνωσε ο Τζον Κέλερ, επικεφαλής της ιρλανδικής λογοκρισίας.

 

«Όμως, σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει υπόθεση παρά μόνο βία. Είναι αδιάκοπη, συνεχής και πρωτόγονη. Άνθρωποι σκοτώνονται με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς.

 

Στο βιντεοπαιχνίδι, που εκδίδεται από την εταιρεία Τake-Τwo Ιnteractive Software, οι παίκτες υποδύονται τον ρόλο ενός δραπέτη φρενοκομείου, ο οποίος στήνει ενέδρες στους εχθρούς του και τους σκοτώνει με φρικαλέους τρόπους.

 

Το βιντεοπαιχνίδι απαγορεύτηκε για τους ίδιους λόγους από τη Βρετανία την Τρίτη. «Υπάρχει επίμονος και επαναλαμβανόμενος σαδισμός στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι φόνοι σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι», δήλωσε για την απαγόρευσή του ο Ντέιβιντ Κουκ, προϊστάμενος των αρμόδιων βρετανικών αρχών.

 

 

Το αρχικό παιχνίδι είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών το 2004 στη Βρετανία, όταν οι γονείς ενός δεκατετράχρονου αγοριού το οποίο μαχαιρώθηκε θανάσιμα κατήγγειλαν ότι ο δεκαεπτάχρονος δολοφόνος του είχε εμπνευστεί από το «Μanhunt».

 

 

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ



--
Ανάρτηση Από τον/την Melissa στο Το χαμομηλάκι - Save our Children τη 6/23/2007 02:31:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου