Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007

Mέλλουσα Μανούλα

 

Προετοιμάζεσαι από τώρα για την άφιξη του μωρού σου.

Περνάς ατέλειωτες ώρες κοιτάζοντας περιοδικά και πηγαίνοντας στα μαγαζιά. Θέλεις να κάνεις ένα υπέροχο δωμάτιο για το ζουζουνάκι σου και να το ντύνεις με τα πιό όμορφα ρουχαλάκια. Ομως έχεις πελαγώσει!

Δεν ξέρεις τί να πάρεις, δεν ξέρεις τί είναι περιττό και τί χρειάζεται στην πραγματικότητα ένα νεογέννητο.

Πρώτα από όλα, το μωρό δεν έχει τις ανάγκες ενός ενήλικα. Η ποσότητα των ρούχων που θα πάρεις πρέπει να είναι μικρή, γιατί ούτως ή άλλως θα φορεθούν λίγες φορές, καθώς το μωράκι σου μέρα με την ημέρα θα μεγαλώνει. Για αυτό καλό θα ήταν να έπαιρνες κάποια φορμάκια σε μέγεθος για νεογέννητο και λίγα στο αμέσως επόμενο μέγεθος.

Χρειάζεσαι μπόλικα ζιπουνάκια, καλτσάκια (προσοχή να μην σφίγγουν τα ποδαράκια του μωρού) και ένα με δύο ζακετάκια. Υπάρχει άλλωστε και ο κατάλογος με τα απαραίτητα που θα πρέπει να έχεις στο σπίτι μετά τον τοκετό.

Όσον αφορά το δωμάτιό του να είσαι σίγουρη ότι τον πρώτο καιρό το μωρό θα είναι καλύτερα να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με εσένα. Είναι πιό πρακτικό για την μητέρα να έχει δίπλα της το μωρό ούτως ώστε να μην χάνει τον ύπνο της, καθώς δεν θα χρειάζεται να βγει από το δωμάτιο για να πάει στο μωρό της να το θηλάσει ή να του δώσει το μπιμπερό.

Είναι καλύτερο για το μωρό γιατί τους πρώτους μήνες νιώθει περισσότερη ασφάλεια κοντά στην μητέρα του, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο. Μέχρι τους τρεις μήνες το μωρό δεν έχει καταλάβει ότι αποτελεί ξεχωριστή οντότητα από την μητέρα.

Για αυτό είναι ένα σοβαρό τραύμα να ξυπνά μόνο του μέσα στην νύχτα και το σκοτάδι μακριά από το πιό αγαπημένο του πλάσμα στον κόσμο.

Μπορείς άφοβα να κοιμάσαι μαζί του στο διπλό κρεβάτι. Μάλιστα πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι τα μωρά που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους, γίνονται πιό δυναμικοί και ανεξάρτητοι ενήλικες.

Πάνω από όλα να θυμάσαι ότι το μωρό έχει ανάγκη την δική σου αγκαλιά, την στοργή και την αγάπη σου. Με αυτά θα μεγαλώσει και όχι με ένα άρτια διαμορφωμένο δωμάτιο σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας.--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Melissa στο Το χαμομηλάκι τη 4/24/2007 08:05:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου