Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Παιδική πορνογραφία - Η έκταση του προβλήματος

Τα στοιχεία για τη διακίνηση του παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικά. Οι διαδικτυακοί τόποι που "φιλοξενούν" παιδική πορνογραφία αυξάνονται ραγδαία από το 2001.

Από τότε μέχρι σήμερα η αύξηση έχει ξεπεράσει το 350%. Η αυξητική τάση συνεχίζεται ακάθεκτη αφού μηνιαία εμφανίζονται 67 με 82 νέοι τόποι και περίπου 8 με 21 σε καθημερινή βάση.

Είκοσι παιδιά (2-12 ετών) εμφανίζονται κάθε μήνα σε τέτοιες ιστοσελίδες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία - πληροφορίες που δίνουν κατά καιρούς στη δημοσιότητα οι διάφορες Υπηρεσίες και Οργανισμοί καταπολέμησης της παιδοφιλίας στην Ευρώπη, κάθε εβδομάδα γύρω στις 20.000 φωτογραφίες με άσεμνες στάσεις παιδιών, από οκτώ μηνών μέχρι 17 ετών, προωθούνται στις 100 και πλέον χιλιάδες πορνογραφικές ιστοσελίδες του κυβερνοχώρου. Τα δύο σημαντικότερα κέντρα διακίνησης πορνογραφικού υλικού είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Το φαινόμενο όμως παρουσιάζει έξαρση και στην Ανατολική Ευρώπη, τη Βρετανία και τη Λατινική Αμερική.

Στην Ελλάδα, ενώ το 1997 απασχολούσαν τις αρμόδιες αρχές 1 ή 2 τέτοιες υποθέσεις το τρίμηνο, σήμερα εντοπίζονται καθημερινά 5-7 σχετικά ηλεκτρονικά ίχνη.

Μόνο τους τελευταίους 15 μήνες και παρόλα τα εμπόδια, νομικά και άλλα, το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έφερε στο φως 30 τέτοιες υποθέσεις ενώ από τους 85 συνολικά κατηγορούμενους οι 40 έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ελληνικών υπηρεσιών, χιλιάδες άτομα στη χώρα μας πληρώνουν ετησίως για να έχουν πρόσβαση σε υλικό παιδιών που έχουν πέσει θύματα της "σεξουαλικής βιομηχανίας".

 

πηγή: ΣΚΑΪ.gr

22/02/2007



--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Melissa στο Το χαμομηλάκι τη 3/27/2007 06:12:00 μμ

3 σχόλια:

  1. Για να σωσουμε τα παιδια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι! Ανοήτοι και ανέραστοι! Δυστυχώς και μόνο στην σκέψη αυτών που αναφέρεις μου έρχεται μια σιχασιά ανείπωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον λάθος νόημα θα βγεί απο την διατύπωση μου! Εννοώ για αυτούς τους ανθρώπους είναι η σιχασιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή