Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007

ΙΑΝΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΙΔΙ, ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο κύκλος διαλέξεων συνεχίζεται στο Βιβλιοπωλείο IANOS το Σάββατο 17 Μαρτίου 2007. Στις 16.00, στο café του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24), θα συζητηθεί το θέμα «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ I».


Η Βασιλική Διαμαντή M.A., PhD Ψυχολογίας, ειδική παιδαγωγός- συνεργάτης του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης SPELL θα μιλήσει για τον «ρόλο του ειδικού παιδαγωγού και τα χαρακτηριστικά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων παρέμβασης. Θέματα οργάνωσης μελέτης και συμβουλές για τον τρόπο διαβάσματος προς τους γονείς».

Η Αργυρώ Διαμαντή B.A., M.Sc., ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός- συνεργάτης του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης SPELL, θα μιλήσει για την «Διάσπαση προσοχής. Που οφείλεται και τι μπορούν να κάνουν γονείς και δάσκαλοι».

Θα ακολουθήσουν επόμενες διαλέξεις από την Βασιλική Διαμαντή M.A., PhD Ψυχολογία, Ειδική Παιδαγωγό και Συνεργάτη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης SPELL, την Αργυρώ Διαμαντή B.A., M.Sc. Ψυχολόγο, Ειδική Παιδαγωγό και Συνεργάτη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης SPELL, την Βασιλική Διαμαντή M.A., PhD Ψυχολογία, Ειδική Παιδαγωγό και Συνεργάτη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης SPELL, την Ελισάβετ Κυριακοπούλου – Μπαμπινιώτη και τον Κωνσταντίνο Στρούμπο.

Θα ακολουθήσουν θέματα όπως «Δυσλεξία: Διάγνωση και αντιμετώπιση. Μύθοι και πραγματικότητα. Δυσκολία στην ορθογραφία και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς», «Επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο», «Θέματα σχετικά με το διαζύγιο. Πώς να χειριστούν οι γονείς κάποια θέματα», «Αυτισμός και σχολείο (ένταξη). Σύνδρομο Asperger (αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας). Χαρακτηριστικά και αντιμετώπιση», «Αισθητηριακή ολοκλήρωση στο παιδί προσχολικής ηλικίας», «Χειρισμός συμπεριφοράς στο παιδί προσχολικής ηλικίας», «Τραυλισμός: Διάγνωση και αντιμετώπιση. Μύθοι και πραγματικότητα».
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 31 Μαρτίου, 21 Απριλίου, 5 και 12 Μαϊου 2007.

Είσοδος ελεύθερη


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι τη 3/15/2007 11:36:00 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου