Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

Κάθειρξη ως 30 χρόνια για κακοποίηση ανηλίκων - ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

21/2/2007 11:58

Βαριές ποινές που θα φτάνουν μέχρι και κάθειρξη 30 χρόνων, θα επιβάλλει πλέον το Μεξικό σε όσους κακοποιούν ή εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικους, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που πέρασε χθες από τη γερουσία. Το Μεξικό είναι μία από τις πολλές αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες λειτουργεί μία παράνομη πλην ακμάζουσα βιομηχανία σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και μέχρι τώρα οι παραβάτες τιμωρούνταν με ποινές που κατέληγαν σε σύντομες αποφυλακίσεις.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ιερείς και δημόσιοι υπάλληλοι όπως δάσκαλοι και γιατροί, που θα εκμεταλλευθούν την εύκολη πρόσβαση που έχουν σε παιδιά για να διαπράξουν κάποιο από αυτά τα αδίκημα, θα τιμωρούνται με διπλάσια ποινή, δηλαδή με κάθειρξη έως 30 χρόνια. Οι κληρικοί που θα καταδικάζονται για κακοποίηση ανηλίκων θα αποσχηματίζονται.
Σε έκθεση του κογκρέσου, εκτιμάται ότι περίπου 20.000 παιδιά 12 έως 17 ετών, είναι θύματα κάποιου είδους εκμετάλλευσης από φυσική κακοποίηση έως πορνογραφία.
Το κάποτε γεμάτο αίγλη Ακαπούλκο, έχει αμαυρωθεί από το σεξοτουρισμό επισκεπτών που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν τα αδύνατα αγόρια ή τα ανήλικα κορίτσια που δουλεύουν σε κλαμπ στριπτιζ. Τώρα πλέον η προώθηση του σεξοτουρισμού θα τιμωρείται με 12ετή κάθειρξη ενώ η διακίνηση ανηλίκων για παιδική πορνογραφία θα αντιμετωπίζεται όπως το οργανωμένο έγκλημα.
Σε μία από τις πιο διαβόητες υποθέσεις που απασχόλησαν τη μεξικανική κοινή γνώμη, το Βατικανό διέταξε πέρυσι τον ηλικιωμένο πλέον ιδρυτή των «Λεγεωναρίων του Χριστού», πατέρα Μάρσιαλ Μαθιελ να μονάσει, μετά από καταγγελίες πρώην εκπαιδευομένων ιερέων για σεξουαλικές κακοποιήσεις στη δεκαετία του '40.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ


--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη hamomilaki ♀ στο Το χαμομηλάκι τη 3/18/2007 07:47:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου