Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

Μεγάλο σκάνδαλο στην Πορτογαλία - Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2003

Στην Πορτογαλία οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον δέκα ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην υπουργός, ένας ανώτατος διπλωμάτης και δύο τηλεπαρουσιαστές, με τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατά συρροήν, που διαπράχθηκε σε δημόσια ορφανοτροφεία.

Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνεται ο πρώην υπουργός Εργασίας του σοσιαλιστικού κόμματος Πάουλο Πεντρόζο, ο πρώην πρέσβης της χώρας στη Νότια Αφρική, Ζόρζε Ρίτο, και οι τηλεπαρουσιαστές Κάρλος Κρουζ και Ερμάν Ζοζέ.
Οι διωκτικές αρχές διενεργούσαν για πάνω από ένα χρόνο προανάκριση μετά από καταγγελίες ότι παιδιά που διέμεναν στα κρατικά ιδρύματα «Κάζα Πία» (= Ευσεβής Εστία !!!) της Λισαβώνας έπεσαν θύματα δικτύου παιδεραστών.

Ο εκ των κατηγορουμένων κ. Πεντρόζο διατείνεται ότι είναι αθώος, δηλώνει ότι έχει γίνει στόχος εκστρατείας σπίλωσης του και ζητά να αρθεί η κοινοβουλευτική του ασυλία ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει το όνομά του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς θεωρείται ότι θα αποτελέσει δοκιμασία για το δικαιϊκό σύστημα της Πορτογαλίας.

--
Ανακοινώθηκε Από τον/τη Vassileia στο Το χαμομηλάκι τη 3/19/2007 11:31:00 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου