Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007

H Eλλάδα από χώρα διακίνησης έγινε χώρα παραγωγής παιδικού πορνογραφικού υλικού

 

Στη μαύρη λίστα της Ιντερπόλ μπήκε φέτος η Ελλάδα, λόγω της μεγάλης έξαρσης της παιδοφιλίας: «Από χώρα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, η Ελλάδα πλέον έχει μετατραπεί σε χώρα παραγωγής του», αποκαλύπτει στα «NEA» ο κ. Μάνος Σφακιανάκης, διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.


Μέλη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας χρησιμοποιούσαν ακόμη και παιδικές χαρές και κατασκηνώσεις για να ικανοποιούν το αρρωστημένο πάθος τους, ενώ βρέθηκαν τουλάχιστον δύο μέλη που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους ή παιδιά συγγενών και φίλων τους

Το αρμόδιο τμήμα της Ιντερπόλ που ασχολείται με τον εντοπισμό κυκλωμάτων που παράγουν και προωθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας έχει κατατάξει την Ελλάδα στην ομάδα των «επικίνδυνων» χωρών καθώς η εγχώρια παραγωγή παιδικής πορνογραφίας έχει αυξηθεί υπερβολικά την τελευταία διετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 119 κατηγορουμένους για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία από το 2001 ώς σήμερα, οι 47 βρέθηκαν το 2005 στη διάρκεια δύο επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ωστόσο, κανείς δεν είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή - και καμία υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.

H επιχείρηση «Καταιγίδα»
Τον Οκτώβριο, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε 20 άτομα, που διακινούσαν ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό. Στο υλικό, που αποτελείτο από εκατοντάδες βίντεο και χιλιάδες φωτογραφίες, απεικονίζονταν νήπια ηλικίας 2 έως 6 ετών τα οποία βιάζονταν ακόμη και από ζώα. «Για πρώτη φορά παγκοσμίως εντοπίστηκε τέτοιο υλικό το οποίο περιέχει ακόμη και κτηνοβασίες ανηλίκων», αποκαλύπτει ο κ. Σφακιανάκης.

Το υλικό εξετάζεται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί - εκτός των άλλων - αν το κύκλωμα χρησιμοποίησε και Ελληνόπουλα. «Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μέχρι και 2 χρόνια. Το υλικό που κατασχέθηκε είναι έτσι φτιαγμένο που ο εντοπισμός των θυμάτων θα είναι εξαιρετικά δύσκολος. Τα παιδάκια σε όλα τα βίντεο των βιασμών ήταν φιμωμένα και ακούγονται μόνο οι κραυγές τους, ενώ οι δράστες δεν φαίνονται καθόλου. Φυσιογνωμικά πάντως τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι και Ελληνόπουλα», παραδέχεται ο κ. Σφακιανάκης.
Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται στις τοπικές κοινωνίες Βέροιας, Δράμας, Ελασσόνας, Λάρισας, Νάουσας, Σερρών και Αγίου Νικολάου, πόλεις στις οποίες κυρίως δραστηριοποιήθηκαν τα μέλη του κυκλώματος. Τα ποσά που κέρδιζε το κύκλωμα από τη διακίνηση και την παραγωγή των βίντεο ήταν τεράστια. Μόνο σε έναν τραπεζικό λογαριασμό μιας γυναίκας μέλους του κυκλώματος, η οποία εργαζόταν ως εργάτρια σε βιοτεχνία, βρέθηκαν 60.000 ευρώ, τα οποία παραδέχτηκε πως αποκόμισε μέσα στο 2005 από τη διακίνηση του παιδικού πορνογραφικού υλικού. Για κάθε φωτογραφία το κύκλωμα χρέωνε 3 δολάρια. Οι τιμές για τα βίντεο άρχιζαν από 50 ευρώ και κόστιζαν μέχρι και 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη σκληρότητα των εικόνων.

Νόμος-εμπόδιο
Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ουσιαστικά εμποδίζει την Αστυνομία να συλλάβει τους παιδεραστές. «Στη χώρα μας δεν υφίσταται νομοθεσία που να υποχρεώνει ή να δεσμεύει τους φορείς παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ στη χρονική διάρκεια τήρησης ψηφιακών αρχείων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση ηλεκτρονικών εγκλημάτων, που διαπράττονται μέσω του Διαδικτύου, ενώ οι οποιοσδήποτε πληροφορίες από τους φορείς παρέχονται κατόπιν σχετικού δικαστικού βουλεύματος», λέει ο κ. Σφακιανάκης. Όσοι όμως εντοπίζονται να διακινούν παιδοφιλικό υλικό χωρίς να παίρνουν χρήματα γι' αυτό, δεν μπορούν να διωχθούν. Ασύλληπτοι επίσης μένουν και οι παιδόφιλοι-παιδεραστές που δρουν ατομικά και όχι σε συνεργασία με άλλους!!!

Θύματα ακόμα και μωρά δύο ετών
TON ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2005 το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησε ταυτόχρονα σε 6 πόλεις της Ελλάδας την επιχείρηση «Purity» (Αγνότητα). Ύστερα από επιχείρηση σε Δράμα, Μύκονο, Χανιά, Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη προέκυψε η εμπλοκή 27 Ελλήνων. Εγκέφαλος του κυκλώματος στην Ελλάδα θεωρήθηκε ο 72χρονος Π. Μπ., πρώην διευθυντικό στέλεχος στην αμερικανική βάση του Ελληνικού. Στο σπίτι του στην Κηφισιά κατασχέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με βιασμούς ανηλίκων. H ηλικία των θυμάτων άρχιζε από 2 ετών. Ο 72χρονος προφυλακίστηκε στις φυλακές του Ναυπλίου, αλλά αποφυλακίστηκε ήδη από το καλοκαίρι...

Ομαδικοί βιασμοί
Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού ήταν ομαδικοί βιασμοί τετράχρονων και εξάχρονων και σαδιστικά βασανιστήρια με θύματα ανηλίκους. Αποδείχθηκε για πρώτη φορά ότι λειτουργούν και στην Ελλάδα κυκλώματα που προμηθεύουν έναντι αδράς αμοιβής τους παιδεραστές με ανήλικα Ελληνόπουλα. «Ελάχιστα από τα μέλη του κυκλώματος γνωρίζονταν μεταξύ τους. Όλοι όμως ήταν μέλη μιας ορισμένης παιδοφιλικής κοινότητας και αντάλλασσαν μεταξύ τους μηνύματα για το πού θα γίνουν οι φωτογραφίσεις και οι βιντεοσκοπήσεις των οργίων με τους ανηλίκους. Ουσιαστικά κάποιοι έδιναν οδηγίες και κάποιοι τις εκτελούσαν», λέει ο κ. Σφακιανάκης.

Πατέρας με κόρη
Στην Ηλιούπολη της Αθήνας εντοπίστηκε πατέρας, μέλος του κυκλώματος, ο οποίος είχε γυρίσει βίντεο με ερωτικές σκηνές με τη συμμετοχή της 8χρονης κόρης του και μιας συνομήλικης φίλης της. Από τη μέχρι τώρα εξέταση του υλικού προκύπτει πως τουλάχιστον 10 παιδιά «πρωταγωνιστούν» σε αρκετά βίντεο, γεγονός που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στην εκτίμηση ότι το κύκλωμα διακινούσε τα παιδιά αυτά, πιθανότατα Ελληνόπουλα, από πόλη σε πόλη προκειμένου να γυριστούν τα βίντεο.

ΤΑ ΝΕΑ , 14/11/2005 , Σελ.: N15
Κωδικός άρθρου: A18390N151
ID: 494438


--
Posted By hamomilaki ♀ to Το χαμομηλάκι at 2/23/2007 07:05:00 μμ

1 σχόλιο: