Σελίδες

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2007

Η παιδική κακοποίηση αυξάνει την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη στους νεαρούς ενήλικες είναι σημαντική συνέπεια της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of General Psychiatry.

Ερευνητική ομάδα του Κολεγίου Εγκληματολογικής Δικαιοσύνης «Τζον Τζάυ» της Νέας Υόρκης με επικεφαλής την Δρ Κάθι Σπατζ Γουίντομ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 676 άτομα, περίπου 29 ετών, με τεκμηριωμένη παιδική κακοποίηση (σωματική ή σεξουαλική) ή παραμέληση.

Οι επιστήμονες έθεσαν υπό παρακολούθηση και ομάδα ελέγχου 520 ατόμων που δεν είχαν ιστορικό κακοποίησης και παραμέλησης.

Τα παιδιά που είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση είχαν 59% αυξημένο κίνδυνο να εξελιχθούν σε καταθλιπτικά άτομα σε κάποια φάση της μετέπειτα ζωής τους, ενώ αυτά που είχαν υποστεί πολλαπλές μορφές κακοποίησης είχαν 75% αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης μετέπειτα.

Τα παιδιά που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, αν και είχαν σημαντικά περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης από τα μη κακοποιημένα άτομα. Είναι πιθανόν, η απουσία συσχετισμού μεταξύ σεξουαλικής κακοποίησης και κατάθλιψης να αντανακλά τον σχετικά μικρό αριθμό περιπτώσεων σεξουαλικής κατάθλιψης στο δείγμα της μελέτης. Επίσης οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση ή παραμέληση εκδήλωναν κατάθλιψη σε μικρότερη ηλικία από τα μη κακοποιημένα άτομα.

 

Πηγή: in.gr 4/01/2007



--
Posted By hamomilaki ♀ to Το χαμομηλάκι at 2/07/2007 09:27:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου